Search
Close this search box.
Search

Navigatie-app voor blinden en slechtziende op Apple Watch

ViaOpta Nav van Novartis is een van de meest populaire apps voor blinden en slechtzienden. Met deze app kunnen blinden en slechtzienden zelfstandig hun weg vinden.

Vanaf nu kan dat ook op de Apple Watch, want de fabrikant heeft een update uitgebracht, waar nog meer vernieuwingen in zitten. Versie 2.0 van ViaOptaNav kan ook nuttige plaatsen in de buurt opzoeken en je er naartoe loodsen. Daarnaast is er de app ViaOptaDaily die de dagelijkse routine wat makkelijker maakt.

ViaOpta Nav: navigeren met de Apple Watch

Beide apps worden gemaakt door het farmaceutische concern Novartis, die hiermee het dagelijkse leven van blinden en slechtzienden een stuk makkelijker wil maken. Met ViaOpta Nav krijg je navigatie-instructies terwijl je op straat loopt. Dat gaat een stuk makkelijker dan via Apple’s navigatiefuncties, waarbij je 12 tikjes op je pols krijgt voor rechtsaf en 3×2 tikjes voor linksaf. Bij ViaOpta Nav krijg je met stembegeleiding en trillingen een waarschuwing dat er een afslag, kruispunt of zebrapad aankomt. Als gebruiker kun je de app vragen naar de exacte locatie waar je bent. Ook kun je bestemmingen in de buurt zoeken, tussenstops op een route toevoegen of de locatie doorsturen naar een vriend, zodat die je kan oppikken als je verdwaald bent. De app is in meerdere talen beschikbaar waaronder Nederlands, Arabisch, Portugees, Japans en Grieks.

Tip: Apps voor blinden en slechtzienden (en allerlei andere toegankelijkheidsfuncties) kunnen ook handig zijn voor mensen die wél kunnen zien. De app geeft namelijk ook leesbare aanwijzingen op het scherm.
Bekijk hier de video

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Hartecho
Sneller hartecho maken met robot
cardioloog
Ieder hart heeft eigen elektrische vingerafdruk
Dragon Medical One MCL
Dragon Medical One bespaart MCL-artsen tot 45 minuten per dag 
preventie
Europese subsidies beschikbaar om preventie digitaal te ondersteunen
Onderzoeksdata Lowlands
Onderzoeksdata verzamelen tijdens Lowlands
Nierschade onderzoek
Zoektocht naar eerder vaststellen nierschade met AI
Longaandoeningen
Nieuwe perspectieven bij longaandoeningen
AI
AI in de diagnostiek van kinderen met een ontwikkelingsachterstand
Kankeronderzoek
UMCU studenten doen kankeronderzoek met Genmab
Thuismonitoring
Isala voegt 23 zorgpaden toe aan thuismonitoring
Volg jij ons al?