Search
Close this search box.
Search

Nederlandse juridische internetdienst genomineerd voor internationale innovatieprijs

Dagvaard.nu, een internetdienst waarmee ondernemers op eenvoudige wijze zelf hun wanbetalers kunnen dagvaarden, is een van de slechts twee Nederlandse initiatieven die een nominatie in de wacht heeft weten te slepen voor de prestigieuze Innovating Justice Awards.

De nominatie geeft erkenning aan het doel dat oprichter Lennert Ouwerkerk met de dienst voor ogen heeft; hij wil juridische kennis toegankelijk maken voor iedereen. Dagvaard.nu moet bijdragen aan het verlagen van drempels in de markt van juridische producten en diensten. Ouwerkerk: "Toegang tot het recht is een waardevol goed, wij hopen daar voor de markt met onze dienst een steentje aan bij te dragen." Via de website Dagvaard.nu is het mogelijk om in vier eenvoudige stappen een dagvaarding op te stellen. Bij vorderingen kleiner dan 25.000 euro kan een ondernemer zelf bij de kantonrechter terecht om ‘in persoon’ te procederen. En zo kan de gebruiker van de internetdienst online de benodigde dagvaarding samenstellen zonder tussenkomst van een incassobureau of advocaat. Ook juridische kennis is bij het volgen van deze stappen niet nodig. Hiermee bespaart de ondernemer zowel op tijd als geld.

Innovatie op juridisch vlak Innovating
Justice is een samenwerking van vier vooraanstaande organisaties die zich bezig houden met recht: the Hague Institute for the Internationalisation of Law (HiiL), Microjustice Initiative (MJI, gefaciliteerd door Tilburg University), European Academy for Law and Legislation (EALL) en Center for International Legal Cooperation (CILC). De vier organisaties zijn verantwoordelijk voor de Innovating Justice Awards, dat tevens een onderdeel is van de Innovating Justice Hub, een wereldwijd netwerk dat innovatie op juridisch vlak wil stimuleren. Voor het vierde achtereenvolgende jaar worden de prijzen uitgereikt, ditmaal voor de categorieën Living Wage Innovation Challenge, Innovative Ideas en Successful Innovations. Er kan tot 17 september gestemd worden op de genomineerden. Naast de publieksstemmen die leiden tot een top 3 voor elk van de categorieën, worden ook drie maal drie wildcards vergeven. Van deze achttien finalisten, maakt de jury voor elke categorie op 26 november bekend welke drie initiatieven met de awards naar huis gaan.

In de juridische wereld zijn nog wel wat slagen te maken als het gaat om de voordelen van digitalisering. Legal Internet Factory, de organisatie achter Dagvaard.nu, wil met online juridische diensten meer gemak bieden en gelooft heilig dat juridische kennis niet alleen beschikbaar moet zijn voor een selecte groep. Ouwerkerk: Veel juridische diensten kunnen geautomatiseerd aangeboden worden, om daarmee ondernemers meer zelfstandigheid te bieden op dit vlak."

Over Dagvaard.nu
Dagvaard.nu, is onderdeel van Legal Internet Factory B.V. dat sinds 2007 de website VoorbeeldOvereenkomst.nl exploiteert. Legal Internet Factory wil met online diensten iedere ondernemer een oplossing bieden om zelfstandig tot een oplossing te komen voor juridische problemen.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
eHealth
Digitale receptionist Emma aan het werk gezet
operatierisico
Machine learning voorspelt operatierisico bij PAV
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Volg jij ons al?