NHG komt met bètaversie nieuwe standaardenwebsite

14 november 2018
Huisarts-tafel-computer-stethoscoop
Eerstelijn
Nieuws

Op het NHG-Congres van vrijdag 9 november 2018 in Den Haag hebben NHG-medewerkers de bètaversie geïntroduceerd van de nieuwe NHG-Standaardenwebsite. Dat meldt de NHG (Nederlandse Huisartsen Genootschap). Er is onder meer een integratie met Thuisarts.nl gemaakt. Een deel van de NHG-Standaarden is al opgenomen, de rest volgt in 2019.

De uitprobeerversie van de nieuwe website voor de NHG-Standaarden en NHG-Behandelrichtlijnen moet gebruikers meer gemak bieden, terwijl informatie snel te vinden is. De nieuwe standaardenwebsite is zo gemaakt dat er soepel genavigeerd kan worden ongeacht het soort device: tablet, smartphone of pc. De standaarden zijn richtlijnen, bedoeld om het medische beleid in de dagelijkse praktijk van de huisarts te ondersteunen. Een aantal andere vernieuwingen, aldus een begeleidende video:
  • Noten worden direct in de context getoond.
  • Informatie is eenvoudig te printen.
  • Door de integratie met online informatieplatform Thuisarts.nl zijn gebruikers 'slechts één klik' verwijderd van betrouwbare patiëntinformatie.
  • Alle informatie in de bètaversie is vernieuwd en actueel.

Eind 2019 alle standaarden opgenomen

Overigens zijn nog niet alle NHG-standaarden opgenomen. In de loop van 2019 worden alle NHG-standaarden en behandelrichtlijnen in de nieuwe site opgenomen. Eind 2019 moet dit proces afgerond zijn. In de bètaversie zijn nu vijf NHG-Standaarden opgenomen. Daarmee kunnen gebruikers de website in de komende periode testen. Met de gebruikersfeedback wil de NHG de site doorontwikkelen in het eerste kwartaal van 2019.

Nieuwe standaardenwebsite

De volgende NHG-Standaarden zijn in de nieuwe standaardenwebsite opgenomen. Deze standaarden zijn volgens de NHG volledig en correct.
  1. Rectaal bloedverlies.
  2. Aspecifieke lagerugpijn.
  3. Niet-traumatische knieklachten.
  4. Allergische en niet-allergische rinitis.
  5. Urinesteenlijden.
De laatste ontwikkelingen in de nieuwe standaardenwebsite zijn te volgen via een blogreeks. Hierin vertellen NHG-medewerkers over het ontwikkelproces. De eerste blog is van Bart van den Hoogenhoff, senior medewerker Digitale Media.   Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019 Meer weten over hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, dus wacht niet en meld u snel aan want op is op!