Nieuw videoplatform moet 4K en 3D tot standaard maken in operatiekamer

23 juni 2017
Nieuws

Videotechnologie-leverancier Inter Visual Systems en IT-aanbieder Technolution hebben hun oplossingen gebundeld binnen een SensuMed, die in de OK toegang moet bieden tot high-end medical imaging. Dat laten de twee partijen weten.

Inter Visual Systems, leverancier van professionele AV/IT-oplossingen, en technologie-integrator Technolution werken voortaan samen op het gebied van videosystemen voor operatiekamers. De twee partijen bundelen beeldroutering op de OK als onderdeel van SensuMed (het nieuwe AV/IT-platform van Inter Visual Systems) met SigmaXG, de video-over-IP oplossing van Technolution. De technologie van SigmaXG is geïntegreerd binnen SensuMed en zou artsen en OK-medewerkers toegang moeten bieden tot high-end medical imaging binnen een gebruikersvriendelijke en efficiënte softwareomgeving.

Belang van betrouwbaarheid

Joop Noordman van Inter Visual Systems : “Uiteindelijk draait alles om betrouwbaarheid en een soepele workflow in het ziekenhuis. Digitale oplossingen moeten letterlijk meebewegen met het werk van het medische team. Dankzij de integratie met systemen van derden, worden de benodigde functionaliteiten aangeboden op het moment dat ze nodig zijn.”

SensuMed bestaat volgens Noordman uit merkonafhankelijke modules en bouwstenen, die de benodigde intelligentie en gebruikersvriendelijkheid leveren voor high end imaging. Verder belooft SensuMed een centrale configuratie, uniformiteit  voor gebruikers, real-time toezicht en eenvoudig beheer. SigmaXG draagt bij met een ‘feilloze technische verwerking’ van beeld, geluid en gebruikersinput.

Jacco Wesselius van Technolution noemt SigmaXG typisch een oplossing die via derde partijen in de markt wordt gezet. “Wanneer we gezamenlijk optrekken met Inter Visual Systems, staan we veel dichter bij de eindgebruikers in het medisch werkveld. Dat heeft voor ons het voordeel dat we sneller en beter kunnen inspelen op hun feedback en behoeftes. De integratie met SensuMed en de samenwerking met Inter Visual Systems geven ons de mogelijkheden om te innoveren op basis van directe feedback van gebruikers.”

Groeiende rol visualisatie

Visualisatie-, informatie- en communicatie-uitwisselingen zowel binnen als buiten het ziekenhuis spelen een steeds belangrijkere rol. In antwoord op deze veranderende manier van werken, heeft Inter Visual Systems bestaande oplossingen doorontwikkeld en geïntegreerd in platform SensuMed. Het nieuwe platform moet onder andere 3D-ondersteuning en 4K-compatibiliteit de nieuwe standaard maken.

Behalve AV/IT-inrichting, advies en projectmanagement voor operatiekamers, werkplekken voor specialisten en bespreekruimtes, biedt Inter Visual Systems met het nieuwe multiroom-platform geïntegreerde systemen voor andere AV- en audiogerelateerde oplossingen, zoals regie- en webcaststudio’s, IC-bewakingssystemen, interactieve projectie, control rooms.