Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Nieuwe slimme bril combineert health monitoring met mooi ontwerp

Het Amerikaanse VSP komt met een slimme bril onder de naam Level op de markt. De bril moet lichaamsfuncties kunnen monitoren via ingebouwde sensortechnologie. De Level komt voort uit het project Genesis, 2,5 jaar geleden in het leven geroepen door de zorgverzekeraar.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

In 2015 werden er al eerste prototypes getoond door The Shop, het innovatiecentrum van VSP. Er wordt samengewerkt met de Universiteit van Zuid-Californië. De Level is nog een prototype, maar ziet er relatief normaal uit, niet zoals de met sensors en camera’s uitgeruste Google Glass. Het design is volgens VSP erg belangrijk, omdat mensen toch liever rondlopen met een bril die er niet uit ziet alsof hij uit een SF-film afkomstig is.

Google Glass werd wordt vooral zakelijk gebruikt op AR- en VR-gebied, of tijdens operaties in ziekenhuizen. Volgens VSP heeft Google wel een lans gebroken voor het gebruik van een bril voor wearable functionaliteiten.

Het uiteindelijke doel van de Level is om net zoals smart watches en andere wearables tijdens dagelijkse activiteiten lichaamsfuncties te meten zoals aantal stappen, calorieverbruik of afgelegde afstanden.  De komende maanden gaan onderzoekers uittesten hoe dragers gebruik maken van gezondheidsdata die ze via een bijbehorende app getoond krijgen.

Het huidige Level-project loopt tot december. Het ontwerpteam van de slimme bril hoopt begin 2017 met de eerste resultaten te komen. Het is nog niet bekend wanneer er een commerciële versie van de Level verwacht wordt.

Op termijn moeten er ook nieuwe functionaliteiten toegevoegd worden, zoals het signaleren van oogziektes, of om te meten of iemand een te hoog cholesterolgehalte heeft of een te hoge suikerspiegel.

###level-glass###

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen