Nieuwe startupbootcamp e-health van start

12 juli 2019
Healthcare
Samenwerking
Nieuws

Het Amsterdam health & technology institute (ahti) en de founders van Startupbootcamp starten samen met publieke en private partners een acceleratorprogramma voor startups en scale-ups uit de HealthTech sector genaamd HealthInc.

Ahti brengt kennis, expertise en het vermogen om een netwerk van partijen in de zorg met elkaar te verbinden. HealthInc bundelt de krachten met Amsterdam UMC, de gemeente Amsterdam, VWS, Sanquin en Unit4 Cura BV. Het drie jaar lopende programma zal van start gaan met de scouting van startups en scale-ups uit heel Europa.

Vanaf januari 2020 gaat een selectie van de 10 allerbeste startups starten met het acceleratorprogramma in Amsterdam. HealthInc verbindt startups en scale-ups met een netwerk van professionals uit de gezondheidssector en het bedrijfsleven en biedt ondersteuning om innovaties verder te ontwikkelen, zodat deelnemers een gevalideerd product op de markt kunnen brengen.

'Kennisdeling tussen privaat en publiek stimuleren'

Lee Greene zal het HealthInc programma leiden. Volgens haar zal de samenwerking tussen ahti en de founders van Startupbootcamp een grote bijdrage leveren aan het zorglandschap.

"We introduceren Nederlandse en internationale startups en scale-ups in de markt, om te innoveren in het bestaande ecosysteem, nieuwe samenwerkingen te stimuleren en nieuw kapitaal aan te trekken. Op deze manier stimuleren we kennisdeling tussen de private en publieke sector, iets wat broodnodig is om duurzame veranderingen voor elkaar te krijgen.”

Twintig programma's in Europa

Het in 2010 opgerichte Startupbootcamp is een wereldwijd netwerk van branchegerichte startup en scale-up accelerator programma’s. Via ruim twintig programma's in Europa, Azië, Noord- en Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika, krijgen startups toegang tot de meest relevante mentoren, partners en investeerders in hun branche.