Nokia lijft Frans mhealth-bedrijf Withings in voor 170 miljoen euro

26 april 2016
Nieuws

Nokia heeft voor 170 miljoen euro het Withings overgenomen om daarmee in te springen op de groeiende markt voor digitale gezondheidszorg, en breder, het Internet of Things (IoT). Withings verzekerde zich in 2013 30 miljoen dollar aan kapitaal bij een investeringsronde terwijl het drie jaar eerder 3,8 miljoen dollar ophaalde.

Withings werd opgericht in 2008 en biedt onder meer connected producten zoals activity trackers, weegschalen, thermometers en bloeddrukmonitors. Ook zijn er hiervoor meer dan 100 apps beschikbaar die gebruikers inzage geven in hun leefritme. Het is voor Nokia zijn eerste aankoop die zich specifiek richt op de markt voor health wearables.

Nokia Technologies

Na de overname zal Withings worden opgenomen in de divisie Nokia Technologie, dat onder meer het patentportfolio van het Finse bedrijf in beheer heeft. Ook leverde divisie eerder al een Android-tablet en meer recentelijk lanceerde Nokia de vr-camera Ozo.

Het is onbekend of Nokia de wearables onder eigen naam gaat uitbrengen of dat het merk Withings blijft gehandhaafd. Nokia verdient na de verkoop van zijn smartphonetak aan Microsoft zijn geld tegenwoordig hoofdzakelijk met de verkoop van netwerkapparatuur. Daarvoor kocht Nokia vorig jaar branchegenoot Alcatel-Lucent voor 15,6 miljard euro.

In totaal zullen zo’n 200 werknemers van Withings de overstap maken naar Nokia. Withings CEO Cedric Hutchings zal direct rapporteren aan hoofd Nokia Technologies Ramzi Haidamus. Naar verwachting wordt de overname aan het begin van het derde kwartaal afgerond.