Nokia zet nieuwe health unit op na overname Withings

wo 1 juni 2016 - 12:40
Nieuws

Nokia heeft de overname van het Franse mhealth-bedrijf Withings sneller dan verwacht voltooid en een nieuwe divisie opgezet die zich specifiek richt op de markt voor digitale gezondheid.

De unit Digital Health komt te vallen onder Nokia Technologies en zal worden geleid door voormalig Withings CEO Cedric Hutching. Hij rapporteert aan het hoofd van Nokia Technologies Ramzi Haidamus.
Nokia maakte de overname van Withings in april van dit jaar bekend. Withings werd opgericht in 2008 en ontving de voorbije jaren diverse investeringen om zijn activiteiten uit te breiden. Het bedrijf biedt een portfolio van slimme producten waaronder fitnesstrackers, weegschalen, thermostaten en bloeddrukmeters.

Opsteker voor Nokia Technologies

Withings zal de basis vormen voor Nokia’s digital health-activiteiten. Deze zijn momenteel nog minimaal in vergelijk met de kernactiviteiten van Nokia Group, namelijk de verkoop van netwerkapparatuur. Om zijn positie in die markt te versterken, kocht Nokia ruim een jaar geleden branchegenoot Alcatel-Lucent.
In het eerste kwartaal van dit jaar haalde Nokia 9 procent minder omzet uit netwerkapparatuur terwijl de omzet bij Nokia Technologies met ruim een kwart steeg.