Noodzaak tot meer zorg voor Wi-Fi netwerk bij zorginstellingen

vr 20 oktober 2017 - 13:01
zorg_voor_ict_health
Patiënt
Nieuws

De toename van draadloze apparatuur zoals laptops, smart phones en tablets is ook binnen zorginstellingen aan de orde van de dag. Maar het maken van een verbinding deze apparaten met een draadloos netwerk wordt nog niet altijd even goed gefaciliteerd door veel zorg- en verpleeginstellingen. Ze zijn simpelweg nog niet ingericht op de eisen van de moderne bewoner en werknemer. De Wi-Fi dekking is niet toereikend of er is zelfs nog helemaal geen dekking!

Met de zorg die onder druk staat kan een stabiele Wi-Fi oplossing bijdragen aan het verbeteren van de kernactiviteiten van een zorginstelling. Wi-Fi zorgt ervoor dat personeel flexibeler en efficiënter kan werken waardoor er meer tijd voor patiënten is. Daarnaast eist de nieuwe generatie ouderen dat zij op hun kamer de beschikking hebben over een werkende draadloze verbinding. Een service waarop nu al veel vakantieadressen op worden geselecteerd, maar waar de bewoners van zorginstellingen ook zeker op gaan selecteren.

De draadloze netwerken van vandaag de dag zijn razendsnel en de technologie is betaalbaarder dan ooit. Het wedijveren voor nieuwe bewoners met de beste Wi-Fi oplossing hoeft dan ook geen werkelijkheid te worden. Maar het is natuurlijk wel belangrijk dat dat de oplossing kosteneffectief is en doet wat hij moet doen, zonder dat er teveel omkijken naar is. Ook het veiligheidsaspect mag niet uit het oog verloren worden omdat een draadloos netwerk doorgaans veel verschillende groepen gebruikers heeft en je niet wilt dat patiëntgegevens in de handen van de bezoekers komen.

Om de focus voor de zorginstelling op de zorg te kunnen blijven houden introduceerde wereldwijd netwerkbedrijf NETGEAR, de ProSAFE WC7600 Premium Wireless Controller en de ProSAFE WN370 Wall Mount Access Point met Power over Ethernet (PoE). De twee nieuwe NETGEAR-producten stellen bejaardentehuizen en begeleid wonen centra in staat om een breder gebruik van draadloze apparatuur te faciliteren. ""Deze oplossingen zijn speciaal ontworpen om eenvoudig te implementeren draadloze netwerk toegang te bieden aan bejaardentehuizen, begeleid wonen centra en andere locaties met meerdere bewoners." aldus Arend Karssies Country Manager CBU bij NETGEAR Benelux. "Op dit soort locaties kan veel geld bespaard worden met een Power-over-Ethernet-oplossing, zoals de ProSAFE WN370 Wall Mount Access Point. Dit access point is geschikt voor een in-room dekking en beschikt over 5 ethernet poorten (1x uplink en 4x downlink) waardoor 1 ethernet kabel naar een kamer volstaat in plaats van meerdere, dit bespaard enorm." Deze 4 downlink poorten kunnen gebruikt worden voor het aansluiten van bijvoorbeeld VoIP telefoons, camera's of andere IP gestuurde apparaten."

De ProSAFE WC7600 Premium Wireless Controller zorgt voor een betrouwbare en centraal beheerde oplossing, die eenvoudig in gebruik is en toch de uitgebreide functionaliteit van oplossingen voor grote bedrijven kan bieden, zonder daar hoge kosten tegenover te zetten. De WC7600 is volgens Karssies een betrouwbare, veilige en betaalbare oplossing voor draadloze netwerk toegang, die zorginstellingen kan ondersteunen, met toegang voor duizenden draadloze apparaten tegelijkertijd.

Daarnaast biedt de ProSAFE WC7600 Premium Wireless Controller uitkomst aan zorginstellingen die geen IT-manager in dienst hebben die dag in dag uit over de IT kan buigen. Met de ProSAFE WC7600 Premium Wireless Controller kan het draadloze netwerk automatisch beheerd worden en is er nauwelijks onderhoud nodig. En de ProSAFE WN370 Wall Mount Access Points met PoE kunnen zelfs binnen 5 minuten aangebracht worden zonder dat er technische kennis benodigd is.

"Er is momenteel absoluut meer noodzaak tot zorg voor het Wi-Fi-netwerk bij zorginstellingen, maar de nieuwe ProSAFE controller en acces points zorgen ervoor dat dit type organisaties ook direct weer ontzorgd worden en zich weer kunnen inzetten voor de bewoners." concludeert Karssies.


Download hier de Netgear case studies:
1-Netgear Case Study Flexcom 2-Netgear Case Study VZW 3-Netgear Case Study Wielborgh
Voor meer informatie: info@netgear.nl of bellen met (0)182 587 000.