Search
Close this search box.
Search

Ommelander start met digitaal invullen patiëntenervaringen

Bezoekers van het Ommelander Ziekenhuis in Groningen konden hun ervaringen al op verschillende manieren met het ziekenhuis delen. De ervaringskaart, die bij op de balies van diverse poliklinieken ligt, is daar een van. Daarvan worden er gemiddeld 300 per maand, handgeschreven, bij het ziekenhuis ingeleverd. Sinds deze week kan die kaart ook online, digitaal, ingevuld worden.

Het Ommelander Ziekenhuis geeft aan dat deze extra, digitale, service past in de strategie waarbij het gemak en dienstverlening voor de patiënt voorop staat. “Wij zijn een laagdrempelig ziekenhuis en feedback in de vorm van patiëntenervaringen wordt zeer op prijs gesteld. Niet in de laatste plaats omdat dit de zorg ten goede komt.”

Digitaal invullen patiëntenervaringen

Het digitaal invullen van de ervaringskaart kan thuis, op elk gewenst moment, gedaan kan worden. Voordeel is ook dat patiënten niet maar naar de brievenbus moeten lopen om hem op te sturen. En het vervangen van papieren kaarten door een digitale, online, versie is ook nog eens een duurzame oplossing.

Het ziekenhuis stelt feedback over positieve ervaringen natuurlijk zeer op prijs. Maar ze willen het ook graag horen wanneer iets minder goed of prettig verlopen is. Dat is waardevolle informatie waarmee zaken verbeterd kunnen worden.

Voorlopig blijft de papieren versie van de ervaringskaart nog bestaan. Op de balies van de poliklinieken ligt daarnaast nu een flyer met daarop instructies voor het gebruik en invullen van de digitale versie. Maar men kan het formulier ook direct op de website van het ziekenhuis vinden, via deze link.

NVZ pilot

Eind vorig jaar starte de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen een pilot om via een gestandaardiseerde en gevalideerde online vragenlijst patiëntenervaringen (PREM’s) te meten. Omdat patiënten steeds beter geïnformeerd zijn en een actievere rol spelen in de behandeling willen steeds meer ziekenhuizen weten hoe patiënten de geleverde zorg ervaren.

Ron Smeets

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?