Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
29 september 2016
Artikel delen

Onderzoek: Nederland onderaan de lijst zelf meten gezondheid en conditie

Slechts 13 procent van de Nederlanders meet zijn gezondheid en conditie met behulp van een online of mobiele applicatie zoals een app, een hartslagmeter of een smartwatch. Daarnaast geeft 10 procent van de Nederlanders aan dit in het verleden wel eens te hebben gedaan.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Het merendeel van de Nederlandse bevolking (73%) heeft echter nog nooit gebruik van gemaakt van wearables of een mobiele app op een smartphone om lichaamsfuncties zoals hartslag, aantal stappen, loopsnelheid of ademhaling te meten.  Nederland staat met deze resultaten onderaan op de lijst als het gaat om het zelf meten van je gezondheid en conditie, zo blijkt uit een studie van GfK in 16 landen.

In totaal zijn er 20.000 respondenten ondervraagd in de zomer van 2016, waaronder ook in België, de VS, Australië, Rusland en Zuid-Korea. Wereldwijd gezien meet 33 procent van de bevolking tegenwoordig zijn gezondheid en conditie. 18 procent laat weten dit in het verleden wel eens te hebben gedaan.

Top 5 landen

In de top 5 landen waar consumenten gezondheid en conditie meten met wearables of apps, staan de Chinezen bovenaan (45%). In Brazilie en de VS meet 29% van de bevolking hun gezondheid en conditie, gevolgd door Duitsland (28%) en Frankrijk (26%).

Wereldwijd gezien meet 55 procent van de mensen  hun gezondheid en conditie om in vorm te blijven of te verbeteren. 50 procent gebruikt meetapparatuur om zichzelf te motiveren en 35 procent wil hun energieniveau verhogen.

Nederlanders in de leeftijdsgroepen 15-19 en 20-29 jaar meten het meest hun gezondheid en conditie (allebei 21%), aldus GfK  De leeftijdsgroep 30-39 jaar volgt daarna met 15 procent. Naarmate de leeftijd toeneemt, daalt het aantal personen dat zijn gezondheid en conditie zelf  meet.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen