Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Online informatiecentrum voor onderzoek naar coronavirus

De verspreiding van het coronavirus zet zich nog steeds voort en wordt wereldwijd koortsachtig gevolgd. Intussen zijn wetenschappers en medische onderzoekers bezig met onderzoek naar een mogelijk vaccin tegen het virus. Informatievoorziening is daarbij van groot belang.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Elsevier heeft een gratis toegankelijk online informatiecentrum, in het Engels en Mandarijn, geopend waar klinisch onderzoek naar coronavirus 2019-nCoV gebundeld wordt.

Het informatiecentrum op Elsevier connect, een openbare nieuws- en informatie site, bundelt relevante inhoud uit Elsevier’s medische tijdschriften, studieboeken, klinische experts en informatieoplossingen, samen met middelen van andere informatieleveranciers en grote gezondheidsorganisaties.

Novel Coronavirus Information Center

Op het online platform, het Novel Coronavirus Information Center, is ook informatie voor verpleegkundigen en artsen beschikbaar. Evenals hulpmiddelen en informatie voor patiënten en families. In China wordt momenteel voor de lokale website aan een vergelijkbaar informatiecentrum gewerkt door een team van Elsevier.

Het Novel Coronavirus Information Center is samengesteld door Elsevier clinici en experts en zal continu bijgewerkt en geactualiseerd worden. Er zijn ook links beschikbaar naar belanghebbende bronnen zoals het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en de WHO.

Gratis toegankelijke informatie

“Als lid van de onderzoeks- en gezondheidsgemeenschap willen we zorgprofessionals, klinische onderzoekers en beleidsmakers ondersteunen bij het begrijpen van hoe dit nieuwe virus werkt. Daarom hebben we de best beschikbare informatie verzameld in dit informatiecentrum. Het sluit aan bij het streven van Elsevier om gratis toegang te bieden tot belangrijke medische en wetenschappelijke onderzoeken en informatie aan patiënten en hun zorgverleners”, zegt John Danaher, MD, President, Global Clinical Solutions bij Elsevier.

De verspreiding en gevolgen van het coronavirus zijn dagelijks in het nieuws. De veiligheid van zowel consumenten als artsen en verpleegkundigen is, naast de zoektocht naar een behandelmethode en vaccin, daarbij ook een belangrijk issue. Zoals bijvoorbeeld de robot die onder andere in Seattle ingezet wordt voor het monitoren van coronavirus patiënten in quarantaine.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen