Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Open Universiteit benoemt dr. Catherine Bolman tot hoogleraar e-health

De Open Universiteit heeft, gestimuleerd door de Westerdijkimpuls van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, met ingang van 10 januari 2018 drie nieuwe vrouwelijke hoogleraren benoemd waaronder één voor e-health.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Dr. Catherine Bolman is benoemd tot hoogleraar e-health toepassingen en dr. Sarah de Mul tot hoogleraar Literatuur, cultuur en diversiteit. Prof. dr. Judith Semeijn, al bijzonder hoogleraar Strategisch Human Resource Management, in het bijzonder Loopbaanmanagement aan de Open Universiteit, is benoemd tot hoogleraar Duurzaam Human Resource Management.

Meer vrouwelijke hoogleraren

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft de Westerdijk stimuleringsregeling in 2017 geformuleerd om 100 extra vrouwelijke hoogleraren te benoemen. Op 10 februari 1917 hield Johanna Westerdijk als eerste vrouwelijke hoogleraar in Nederland haar oratie aan de Universiteit Utrecht.

In dit licht heeft het Nederlandse kabinet in 2017 vijf miljoen euro beschikbaar gesteld om 100 extra vrouwelijke hoogleraren te benoemen. Voor de eerste vijf jaar biedt het kabinet een tegemoetkoming voor salarismeerkosten, daarna moeten de universiteiten de nieuwe leerstoelen zelf financieren.

 

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen