Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
27 mei 2016
Artikel delen

Our Future Health

‘OUR FUTURE HEALTH’

Radboudumc organiseert wereldwijde conferentie over noodzakelijke veranderingen in de zorg

Donderdag 26 mei is Nijmegen het podium voor een conferentie over de toekomst van onze gezondheidszorg: Our Future Health. Gedurende 24 uur worden op meer dan twintig locaties wereldwijd de nieuwste technologieën en ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg gedeeld. Het thema van de conferentie is hoe we de zorg beter, betaalbaar en toegankelijk en derhalve duurzamer kunnen maken, met behulp van innovaties en startups waar patiënten bij betrokken zijn (patientsincluded). Onder andere Minister Schippers (VWS), Neelie Kroes, prinses Laurentien en Jos de Blok (Buurtzorg Nederland) spreken op Our Future Health.

Nieuwe conferentievorm

Our Future Health is de eerste gezondheidszorgconferentie waarin een fysieke en virtuele wereldwijde conferentie worden gecombineerd. De conferentie start in de Vereeniging in Nijmegen, waar zo’n 1200 genodigden kunnen luisteren naar een grote verscheidenheid aan sprekers uit binnen- en buitenland.

In de middag splitst Our Future Health zich. Terwijl in Nijmegen de fysieke conferentie doorgaat, reist Our Future Health via internet letterlijk de wereld rond. Via een live stream van 24 uur wordt het daglicht langs twintig steden over de wereld gevolgd, waaronder Parijs, Londen, Stockholm, Basel, Boston, Toronto, San Francisco, Moffet Field (NASA) en Singapore. Verschillende gezondheidsinstellingen, bedrijven en patiënten vertellen over hun visie en initiatieven om de zorg beter, betaalbaar en toegankelijk te maken. Alle ‘talks’ komen nadien beschikbaar op deze website.

Een aantal bezoekers van Our Future Health doet mee in een live experiment naar de beleving van het congres in de zaal en via de live-stream. Deze kunt hier volgen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen