Overeenkomst onderstreept Samsungs ambities in markt voor medische apparaten

6 februari 2015
Samsung
Innovatie
Nieuws

Medisch distributeur Biomedic gaat de digitale röntgenapparatuur van Samsung in de markt zetten. De twee bedrijven tekenden daarvoor een exclusieve distributieovereenkomst.

Met de apparatuur van Samsung stellen zorgverleners nauwkeurigere diagnoses, wat de kwaliteit en efficiëntie van de patiëntenzorg ten goede komt.

Samsung en Biomedic werken sinds het najaar van 2014 exclusief samen voor de verkoop en distributie van echografiesystemen. Daaraan voegen de bedrijven nu röntgenapparatuur toe. Samsung heeft grote ambities in de markt voor medische apparaten en breidt op termijn zijn portfolio Health & Medical Equipment verder uit.

Voor de ontwikkeling van röntgenapparatuur combineert Samsung bestaande technologie met nieuwe innovatie en een slim ontwerp. De producten blinken uit in medische nauwkeurigheid en gebruiksvriendelijkheid voor zorgverlener en patiënt. Dit verbetert de efficiëntie en de kwaliteit van dienstverlening, waarbij de patiënt centraal staat. De technologische vernieuwing leidt bovendien tot tijd- en kostenbesparingen.

Met onze medische systemen hopen wij de wereld te inspireren en dragen wij actief bij aan de gezondheidszorg van de toekomst”, zegt Erik Swart, Director B2B bij Samsung Nederland. “Samsung heeft de ambitie om in 2020 tot de vijf grootste bedrijven ter wereld te behoren. Onze samenwerking met Biomedic versterkt onze positie in de markt voor Health & Medical Equipment en draagt bij aan deze bedrijfsdoelstelling.”