Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Overname Emmi Solutions door Wolters Kluwer Health

Wolters Kluwer health, eigenaar van verschillende oplossingen binnen de gezondheidszorg, kondigt aan Emmi Solutions over te nemen voor $170 miljoen. Emmi Solutions helpt patiënten de teugels in handen te nemen wat betreft hun zorg. De overname is hierdoor opvallend. Waar Wolters Kluwer zich eerder voornamelijk richtte op tools voor artsen, breidt het nu uit met het betrekken van patiënten.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Patiëntenzorg in twee richtingen

Wolters Kluwer Health is onder andere eigenaar van online ondersteuningsprogramma’s UpToDate en Ovid™, die artsen helpen patiëntenzorg te verbeteren. Emmi Solutions benadert patiëntenzorg van de andere kant; zij zetten de patiënt centraal. Met hun online tool hebben patiënten toegang tot relevante informatie, op momenten die zij kiezen. Artsen kunnen dit op hun beurt volgen, waardoor de verbindingen tussen deze partijen sneller en makkelijker verlopen.

Met de aankoop van Emmi verzekert Wolter Kluwer Health dat patiënten gedurende het gehele zorgtraject op de juiste manier ondersteunt worden.

Waardecreatie voor patienten en instellingen

Onderzoek wijst uit dat patiënten die zich actief bezighouden met hun zorg betere beslissingen nemen. Met het toevoegen van een manier om patiënten directer te betrekken, zorgt Wolter Kluwer health er dus indirect voor dat patiënten betere gezondheidsresultaten behalen. Dit verhoogt niet alleen de waarde van de zorg voor de patiënt, maar ook voor de gezondheidsinstelling, aldus Wolters Kluwer health. Zij behalen immers betere resultaten en hebben directer contact met hun patiënten.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen