Search
Close this search box.
Search

Overname Emmi Solutions door Wolters Kluwer Health

Wolters Kluwer health, eigenaar van verschillende oplossingen binnen de gezondheidszorg, kondigt aan Emmi Solutions over te nemen voor $170 miljoen. Emmi Solutions helpt patiënten de teugels in handen te nemen wat betreft hun zorg. De overname is hierdoor opvallend. Waar Wolters Kluwer zich eerder voornamelijk richtte op tools voor artsen, breidt het nu uit met het betrekken van patiënten.

Patiëntenzorg in twee richtingen

Wolters Kluwer Health is onder andere eigenaar van online ondersteuningsprogramma’s UpToDate en Ovid™, die artsen helpen patiëntenzorg te verbeteren. Emmi Solutions benadert patiëntenzorg van de andere kant; zij zetten de patiënt centraal. Met hun online tool hebben patiënten toegang tot relevante informatie, op momenten die zij kiezen. Artsen kunnen dit op hun beurt volgen, waardoor de verbindingen tussen deze partijen sneller en makkelijker verlopen.

Met de aankoop van Emmi verzekert Wolter Kluwer Health dat patiënten gedurende het gehele zorgtraject op de juiste manier ondersteunt worden.

Waardecreatie voor patienten en instellingen

Onderzoek wijst uit dat patiënten die zich actief bezighouden met hun zorg betere beslissingen nemen. Met het toevoegen van een manier om patiënten directer te betrekken, zorgt Wolter Kluwer health er dus indirect voor dat patiënten betere gezondheidsresultaten behalen. Dit verhoogt niet alleen de waarde van de zorg voor de patiënt, maar ook voor de gezondheidsinstelling, aldus Wolters Kluwer health. Zij behalen immers betere resultaten en hebben directer contact met hun patiënten.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Visuele prothese
Visuele prothese voor blinden in ontwikkeling
ransomware
Hackers richten zich nu ook op domotica
wearable
Galaxy Ring meet op sierlijke wijze gezondheid
Data SEH
SEH data en AI kunnen verkeersveiligheid verbeteren
inclusief
Philips wil in 2025 wereldwijd 2 miljard levens verbeteren
subsidies
Nieuwe subsidies voor innovatieve therapie tegen dementie
exergaming
Exergaming laat mensen meer en langer bewegen
app
Zuyderland kiest óók voor berichtenfunctie BeterDichtbij
Cardioloog Eelko Ronner van het Reinier de Graaf ziekenhuis heeft een robotecho ontworpen waarmee sneller en eenvoudiger een hartecho kan worden gemaakt. (Afbeelding: Corbotics)
Sneller hartecho maken met robot
cardioloog
Ieder hart heeft eigen elektrische vingerafdruk
Volg jij ons al?