Search
Close this search box.
Search

PalliArts: informatie over palliatieve zorg beschikbaar via app

IKNL en VGZ ontwikkelden de gratis app PalliArts. Deze biedt regionale en landelijke informatie over palliatieve zorg. De app moet (huis)arts en anderen ondersteunen bij het verlenen van goede palliatieve zorg. Fibula ondersteunt dit initiatief.

De app maakt informatie over zorgaanbod in de regio zichtbaar. Participerende Netwerken Palliatieve Zorg, ondersteund door Fibula, verzorgen de informatie. Ook regionale transmurale afspraken en actuele informatie over beschikbare bedden is op de app te vinden. Deze regionale informatie is alleen te raadplegen als het netwerk in de regio participeert in PalliArts.

Richtlijnen palliatieve zorg

IKNL verzorgt de landelijke informatie, zoals  samenvattingen van de richtlijnen palliatieve zorg die op pallialine.nl staan en informatie over regionale consultatieteams voor vragen over complexe zorgsituaties.

Vanuit de app zijn consultatieteams rechtstreeks te bellen. In de app staan ook tools zoals omrekentabellen, samenvattingskaarten en diverse checklists. Ook is het mogelijk om vanuit de app folders naar de patiënt te mailen.

Op dit moment is alleen nog de informatie van het Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant beschikbaar. Meer netwerken moeten volgen.

Downloaden en meer informatie

PalliArts is een initiatief van Marije Brüll en Marlie Spijkers van het Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant. Met dit idee won Marije de VGZ-wedstrijd Voor Goede Zorg. Download PalliArts in de App Store of Google Playstore.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Hartstilstand
Smartwatch registreert hartstilstand en redt levens
Visuele prothese
Visuele prothese voor blinden in ontwikkeling
ransomware
Hackers richten zich nu ook op domotica
wearable
Galaxy Ring meet op sierlijke wijze gezondheid
Data SEH
SEH data en AI kunnen verkeersveiligheid verbeteren
inclusief
Philips wil in 2025 wereldwijd 2 miljard levens verbeteren
subsidies
Nieuwe subsidies voor innovatieve therapie tegen dementie
exergaming
Exergaming laat mensen meer en langer bewegen
app
Zuyderland kiest óók voor berichtenfunctie BeterDichtbij
Cardioloog Eelko Ronner van het Reinier de Graaf ziekenhuis heeft een robotecho ontworpen waarmee sneller en eenvoudiger een hartecho kan worden gemaakt. (Afbeelding: Corbotics)
Sneller hartecho maken met robot
Volg jij ons al?