Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

PalliArts: informatie over palliatieve zorg beschikbaar via app

IKNL en VGZ ontwikkelden de gratis app PalliArts. Deze biedt regionale en landelijke informatie over palliatieve zorg. De app moet (huis)arts en anderen ondersteunen bij het verlenen van goede palliatieve zorg. Fibula ondersteunt dit initiatief.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De app maakt informatie over zorgaanbod in de regio zichtbaar. Participerende Netwerken Palliatieve Zorg, ondersteund door Fibula, verzorgen de informatie. Ook regionale transmurale afspraken en actuele informatie over beschikbare bedden is op de app te vinden. Deze regionale informatie is alleen te raadplegen als het netwerk in de regio participeert in PalliArts.

Richtlijnen palliatieve zorg

IKNL verzorgt de landelijke informatie, zoals  samenvattingen van de richtlijnen palliatieve zorg die op pallialine.nl staan en informatie over regionale consultatieteams voor vragen over complexe zorgsituaties.

Vanuit de app zijn consultatieteams rechtstreeks te bellen. In de app staan ook tools zoals omrekentabellen, samenvattingskaarten en diverse checklists. Ook is het mogelijk om vanuit de app folders naar de patiënt te mailen.

Op dit moment is alleen nog de informatie van het Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant beschikbaar. Meer netwerken moeten volgen.

Downloaden en meer informatie

PalliArts is een initiatief van Marije Brüll en Marlie Spijkers van het Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant. Met dit idee won Marije de VGZ-wedstrijd Voor Goede Zorg. Download PalliArts in de App Store of Google Playstore.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen