Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Patiënt kan nu data zelfmetingen delen via BeterDichtbij

Communicatie-app BeterDichtbij voegt een optie toe om beveiligd gegevens van zelfmetingen met een zorgverlener te delen. Het gaat daarbij om zaken die via een smartphone of wearable worden bijgehouden, zoals aantal stappen of een overzicht van bloedsuikermetingen. De nieuwe functie was begin dit jaar al aangekondigd.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

BeterDichtbij werd in 2017 door de koepelorganisatie SAZ (Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen) geïntroduceerd om laagdrempelige, veilige communicatie tussen patiënt en zorgverlener mogelijk te maken. Sindsdien is een aantal mogelijkheden toegevoegd, zoals een koppeling met Thuisarts.nl en Apotheek.nl en beeldbellen in samenwerking met KPN. Ook is er een koppeling gemaakt met het HIS Medicom.

Begin dit jaar maakte de organisatie achter de inmiddels verzelfstandigde app bekend komend jaar meer opties te introduceren, waaronder veilig en eenvoudig zelf verzamelde data over gezondheid delen met de eigen arts. Er is hiervoor een deelknop toegevoegd. Behalve over zelfmetingen kan het ook gaan om een zelfgemaakte foto van een huidafwijking of een zelf bijgehouden logboek. Dergelijke informatie kan bijvoorbeeld helpen bij het verbeteren of aanpassen van een behandeling of bij een doorverwijzing.

Deelfunctie al in gebruik

De nieuwe deelfunctie wordt inmiddels in de praktijk al gebruikt bij enkele huisartsenpraktijken en in ziekenhuizen bij de diabetesverpleegkundigen, laat BeterDichtbij weten. Zij laten hun patiënten op vaste momenten de data uit zelfmetingen toesturen die patiënten verzamelen via de app die hoort bij hun eigen insulinepomp.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen