Philips breidt portfolio patiëntmonitoring uit met overname

vr 14 september 2018 - 11:33
Xhale-nasal-alar-SpO2-sensor.download-scaled
Monitoring
Nieuws

Philips heeft onlangs zijn portfolio voor patiëntmonitoring uitgebreid met de overname van Xhale Assurance, een Amerikaanse ontwikkelaar van sensortechnologieën. De technologie van Xhale verbreedt en differentieert het bestande Philips-portfolio van oplossingen voor monitoring van de zuurstofsaturatie en maakt het mogelijk om de activiteiten uit te breiden naar een momenteel minder goed bediend klinisch marktsegment.

De wegwerpsensor van Xhale Assurance voor pulse-oxymeters wordt op de neusvleugel aangebracht en kan de hartslag en zuurstofgehalte in het bloed meten en doorgeven, ook bij lage perfusie (verminderde bloedcirculatie) waarbij het voor conventionele sensoren van vinger-oxymeters moeilijker is. Deze vorm van patiëntmonitoring biedt tevens mogelijkheden om metingen van andere fysiologische parameters te ontwikkelen. Philips maakte niet bekend hoeveel het voor Xhale Assurance heeft betaald. Het Eindhovens bedrijf stelt dat de acquisitie nieuwe mogelijkheden geeft om de veiligheid van patiënten te vergroten, de klinische workflow te ondersteunen, de efficiëntie van zorgverleners te verbeteren en onze klanten te helpen op waarde gebaseerde zorg te implementeren.

Team Xhale Assurance  naar Philips

Xhale Assurance is onderdeel van de Amerikaanse scale-up Xhale, dat naast de Assurance ook de Xhale Smart biedt, een oplossing voor het verhogen van de medicatietrouw. Xhale Smart is niet bij de overname inbegrepen. “We hebben bij de overname puur gekeken naar waar wij ons portfolio konden aanvullen”, zegt Philips-woordvoerder Steve Klink. Alle medewerkers van Xhale Assurance zijn overgegaan naar Philips, al is onbekend hoeveel dit er zijn. Philips wilde daarover geen uitspraken doen.  Philips investeerde de voorbije jaren flink in zijn groei via diverse overnames, met name op het gebied van medische beeldapparatuur. Eind vorig jaar deed het bedrijf twee overname kort na elkaar. In december 2017 kocht Philips Forcare, een Nederlandse leverancier van een platform voor informatie-uitwisseling in de zorg, en VitalHealth, leverancier van applicaties die dienen ter verbetering van zorg rondom chronische aandoeningen zoals COPD, hartfalen, diabetes, depressie, en kwetsbare ouderen. Het was de tiende overname door Philips in 2017. Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019 Meer weten over hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, dus wacht niet en meld u snel aan want op is op!