Search
Close this search box.
Search

Philips en WHF komen met campagne hart- en vaatziekten

Healthcaretechnologie-aanbieder Philips heeft een partnerschap gesloten met de World Heart Federation (WHF) om mensen te helpen beter voor de gezondheid van hun hart te zorgen. In lijn met de campagne ‘power your life’ van de WHF wil Philips mensen stimuleren om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen voor een levensstijl die het hart ten goede komt. Ook wil het bedrijf mensen bewustmaken op het gebeid van hart- en vaatziekten (HVZ).

HVZ zijn de meest voorkomende doodsoorzaak wereldwijd. In 20151 overleden meer dan 17,5 miljoen mensen aan hart- en vaatziekten. Ook brengen HVZ meer kosten met zich mee dan willekeurig  welke andere chronische aandoening. Tegelijk blijkt uit de recent in opdracht van Philips opgestelde Future Health Index dat slechts 39 procent van de cardiologen van mening is dat hun patiënten over de benodigde middelen beschikken om hun hart op effectieve wijze gezond te houden.

Philips levert  gepersonaliseerde, geïntegreerde cardiologieoplossingen met een focus op preventie, diagnose en behandeling. In dat kader gelooft de organisatie dat het essentieel is om mensen informatie te bieden, zodat zij gezondere keuzes kunnen maken en gezondere gewoontes kunnen aanleren. Het nieuwe partnerschap met de World Heart Federation vormt een belangrijk element binnen de betrokkenheid van de onderneming om HVZ te helpen voorkomen door duidelijk te maken wat de risicofactoren voor hart- en vaatziekten zijn en mensen te helpen betere keuzes te maken en gezondere leefgewoonten te ontwikkelen, zo stelt Carla Kriwet, Business Leader of Patient Care and Monitoring Solutions bij Philips.

Lancering ‘my heart is unique’

Op 29 september is het Wereld Hart Dag. Ter gelegenheid van deze bewustwordingsdag lanceert Philips myheartisunique.com, een educatieve website die bedoeld is om de bewustwording inzake de preventie van HVZ door gezonde leefgewoonten te versterken. De site zal interviews met deskundigen omvatten, evenals voorbeeldvragen voor patiënten aan cardiologen. Verder biedt de site informatie over leven met HVZ, inclusief vroegtijdige waarschuwingstekens, en levensstijl gerelateerde informatie zoals bewegingstips en recepten voor een gezond hart.

Johanna Ralston, de CEO van de World Heart Federation, meent dat het partnerschap met Philips een uniek perspectief oplevert dankzij de klinische expertise en het inzicht in de consument waarover Philips beschikt. “Samen steunen we de doelstelling van de Wereldgezondheidsorganisatie om het aantal vroegtijdige overlijdensgevallen als gevolg van hart- en vaatziekten tegen 2025 met minstens 2 procent terug te dringen.”

Aanvullend op zijn activiteiten op Wereld Hart Dag vierde Philips eerder deze maand de 20e verjaardag van zijn automatische externe defibrillator (AED) HeartStart. Daarbij werd een bewustwordingscampagne opgezet om aandacht te vragen voor plotselinge hartstilstand en de rol van de helden van vandaag in het redden van levens. Philips wil laten zien hoe eenvoudig AED’s werken en hoe belangrijk ze zijn. Zo wil het bedrijf mensen aanmoedigen om in actie te komen. 

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
subsidies
Nieuwe subsidies voor innovatieve therapie tegen dementie
exergaming
Exergaming laat mensen meer en langer bewegen
app
Zuyderland kiest óók voor berichtenfunctie BeterDichtbij
Cardioloog Eelko Ronner van het Reinier de Graaf ziekenhuis heeft een robotecho ontworpen waarmee sneller en eenvoudiger een hartecho kan worden gemaakt. (Afbeelding: Corbotics)
Sneller hartecho maken met robot
cardioloog
Ieder hart heeft eigen elektrische vingerafdruk
Dragon Medical One MCL
Dragon Medical One bespaart MCL-artsen tot 45 minuten per dag 
preventie
Europese subsidies beschikbaar om preventie digitaal te ondersteunen
Onderzoeksdata Lowlands
Onderzoeksdata verzamelen tijdens Lowlands
Nierschade onderzoek
Zoektocht naar eerder vaststellen nierschade met AI
Longaandoeningen
Nieuwe perspectieven bij longaandoeningen
Volg jij ons al?