Philips gaat samenwerken met app service Consultatiebureau Plus

3 augustus 2017
Nieuws

Healthcare technologie-leverancier Philips gaan samenwerken met app service Consultatiebureau Plus. Behalve slimme producten wil Philips ouders ook zorg bieden in de vorm van betrouwbaar en persoonlijk advies van zorgprofessionals – vooral tijdens de zwangerschap en de eerste maanden na de geboorte. De nieuwe online dienst is dag en nacht, zonder afspraak, bereikbaar voor ouders met vragen over de ontwikkeling en opvoeding van hun kindje.

Volgens Philips hebben veel ouders (in spe) vragen omtrent de zwangerschap en het ouderschap. Zij hebben daarbij behoefte aan betrouwbaar, professioneel en persoonlijk advies. Een afspraak maken met een zorgprofessional kost echter tijd en online zoeken geeft niet altijd de betrouwbare informatie die gezocht wordt.

Consultatiebureau Plus helpt (aanstaande) ouders bij het zoeken naar betrouwbare en op hun situatie toepasbare informatie. Ellen van der Geest, oprichter en mede-eigenaar Consultatiebureau Plus, ontwikkelde daarvoor de Consultatiebureau Plus app. Ouders kunnen via deze app service 24/7 vragen stellen aan (medisch) gecertificeerde zorgprofessionals.

Wanneer een ouder bijvoorbeeld een vraag heeft over de borstvoeding of kolven, dan zal deze beantwoord worden door een lactatie(des)kundige. De ouder krijgt binnen enkele uren antwoord op je vraag, gegarandeerd binnen 24 uur. Naast tekst, kunnen ouders ook foto’s en video’s uploaden om zo nog gerichter advies te ontvangen.

Een team van onder andere verloskundigen, gynaecologen, jeugdartsen, pedagogen en jeugdverpleegkundigen staat klaar om een breed scala aan vragen te beantwoorden over de zwangerschap en de ontwikkeling en opvoeding van kinderen (0 tot 19 jaar). De gesprekken met de specialisten zijn beveiligd volgens de laatste beveiligingsstandaarden. Persoonsgegevens worden niet gedeeld met anderen.

Promotionele samenwerking

De eerste samenwerking tussen Philips en Consultatiebureau Plus is vooral promotioneel van aard. In de maanden juli t/m oktober krijgen kopers van een Philips Avent borstkolf tien gratis online consults van een lactatie(des)kundige. Vrouwen hebben volgens beide partijen vaak vragen op dit gebied en professioneel en persoonlijk advies kan vaak net die extra ondersteuning bieden die nodig is.

Philips is op meer gebieden actief als het gaat om ouders en jonge kinderen. Zo heeft de onderneming het uGrow platform  ontwikkeld. Dat omvat onder meer een app van medische kwaliteit die de ontwikkeling van een baby bijhoudt. Het kan onder meer het slaap- en voedingspatroon van een baby volgen en legt belangrijke mijlpalen van de baby vast in een tijdlijn. Onlangs nam Philips het Britse bedrijf Health & parenting over, dat eigen apps ontwikkeld voor (aanstaande) ouders. Deze toepassingen worden in het uGrow-platform geïntegreerd.