Philips koopt digitale beeldverwerker PathXL

22 juni 2016
Nieuws

Philips heeft bekend gemaakt dat het de Noord-Ierse specialist in digitale beeldverwerking van pathologische analyses PathXL heeft overgenomen. Financiële details van de transactie zijn niet bekend gemaakt. Na de overname zal het portfolio van PathXL deel gaan uitmaken van Philips’ Digital Pathology Solutions.

PathXL werd opgericht in 2004 en heeft zijn hoofdkantoor en Belfast. Het bedrijf levert oplossingen waarmee pathologen via image analytics grotere sets aan medische data snel een efficiënt kunnen analyseren. Hierdoor verbetert niet alleen de kwaliteit van de diagnose, maar ook kunnen hierdoor nieuwe behandelmethodes worden ontwikkeld. PathXL telt in totaal zo’n 30 medewerkers en heeft kantoren in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Samenwerking met Visiopharm

Naast de overname van PathXL gaat Philips samenwerken met het Deense Visiopharm, specialist in kwantitatieve Digital Pathology. Onder licentie zal Philips in Europa de data-analyses van Visiopharm gaan verkopen. Het is de bedoeling dat de technologie van Philips en die van Visiopharm gaan bijdragen aan betere objectieve diagnoses van borstkanker. Visiopharm heeft al meer dan 500 licenties uitgegeven in meer dan 30 landen. Het bedrijf heeft tevens een kantoor in Nederland.