Philips lanceert nieuwe versie van zijn IntelliSpace Cardiovascular

wo 31 augustus 2016 - 09:43
Nieuws

Philips heeft tijdens het ESC Congress 2016 versie 2,1 aangekondigd van zijn IntelliSpace Cardiovascular 2.1, het ‘volgende generatie’ cardiovasculaire beeld- en informatiebeheerssysteem van de onderneming. IntelliSpace Cardiovascular biedt clinici volgens Philips één enkel overzicht op elk moment en op vrijwel elke locatie. De oplossing maakt onder meer weggebaseerde echo-rapportages mogelijk en levert echobeelden van diagnostische kwaliteit.

Philips haalt enkele cijfers van de World Health Organization (WHO) aan, dat aangaf dat hart- en vaatziekten in 2015 de oorzaak waren van 17,5 miljoen sterfgevallen op jaarbasis. Daarmee zijn hart- en vaatziekten de belangrijkste doodsoorzaak en verantwoordelijk voor meer zorgkosten dan willekeurig welke andere chronische aandoening wereldwijd, aldus  Yair Briman, Senior Vice President en General Manager Healthcare IT bij Philips.

Hij stelt dat IntelliSpace Cardiovascular cardiologen de mogelijkheid geeft om vanaf elke locatie zorg te leveren aan hun patiënten doordat zij overal echobeelden kunnen bekijken en zo sneller met een behandeling kunnen komen. Doordat de oplossing via één overzicht verder alle benodigde informatie biedt over zowel de patiënten als algemene informatie over behandeling van hart- en vaatziekten, kan er een helikopterbeeld ontstaan dat een beter op de patiënt toegesneden behandeling ondersteunt.

Patiënten ondersteunen geïntegreerde aanpak

Een dergelijke meer geïntegreerde aanpak van de zorg wordt ook door patiënten ondersteund, stelt Philips. Uit de Future Health Index, een recente studie die in opdracht van Philips is uitgevoerd, blijkt dat 81 procent van alle mensen met een hart- of vaatziekte heet belangrijk vinden dat de gezondheidszorg in hun land geïntegreerd werkt. Daarmee wordt het aantal onderzoeken en bijbehorend bezoek aan vaak meerdere locaties fors teruggedrongen.

De uitkomsten van de studie geven volgens Philips aan dat er noodzaak is voor een volledig geïntegreerde cardiologieoplossing. De onderneming stelt toegewijd te zijn aan het leveren van een dergelijke oplossing op basis van de nieuwste technologie, om zo hart- en vaatziekten te voorkomen of in ieder geval diagnoses en behandeling ervan te verbeteren.

Daar moet de vernieuwde IntelliSpace Cardiovascular aan bijdragen, door cardiologen een interoperabel, patiënt-centrisch allesomvattend overzicht te bieden van cardiovasculaire informatie. Daarmee kunnen klinische beslissingen ondersteund worden, workflows gestroomlijnd en kosten teruggedrongen.

Voorkomen onnodig onderzoek

Volgens Wally Wonnink, echo-arts in het Tilburgse Elisabeth - Tweesteden ziekenhuis, is een belangrijk voordeel van de oplossing dat een cardioloog niet langer alle beelden en rapporten van vorige onderzoeken hoeft op te zoeken, of meerdere bronnen nodig heeft. Alle informatie wordt via één overzicht in chronologische volgorde aangeboden. “Behandelaars krijgen zo toegang tot de patiëntengeschiedenis van diagnoses en behandelingen, waarmee onnodige onderzoeken voorkomen worden.”   

###philips###