Philips, ONVZ komen met preventieve verzekering voor tanden

14 november 2017
DiamondClean_edited
Innovatie
Nieuws

Met de samenwerking willen ONVZ en Philips naar eigen zeggen benadrukken dat investeren in preventie kan leiden tot een betere mondgezondheid en een vermindering van kosten van tandarts en/of mondhygiënist. Volgens Sinead Kwant, Business Leader van Health & Wellness bij Philips, moet het gebruik van de slimme tandenborstel in combinatie met een tandverzekering er voor zorgen dat innovatieve mondzorg beschikbaar en betaalbaar wordt voor meer mensen. De verzekering kan vanaf half november aangevraagd worden.

Tandfit Preventief vergoedt alle bezoeken aan de mondhygiënist en controles bij de tandarts onbeperkt. Daarnaast worden onder andere verdovingen, röntgenfoto’s, vullingen, fluoridebehandelingen, sealants en tandvleesbehandelingen tot een bedrag van 2.000 euro per jaar vergoed. Ook bevat de verzekering een ongevallendekking tot 5.000 euro. Verzekerden krijgen bovendien ieder kwartaal automatisch een nieuwe opzetborstel thuisgestuurd.

Persoonlijk poetsadvies

Onderdeel van het verzekeringspakket is de Philips Sonicare DiamondClean Smart (retailadviesprijs 260 euro). De tandenborstel geeft persoonlijk poetsadvies; van plakverwijdering tot gezonder tandvlees en een frisse adem. De tandenborstel kan worden gekoppeld aan een app, die gebruikers feedback geeft op hun poetsgedrag.

Gebruikers kunnen het rapport van het poetsgedrag voor tips meenemen naar de mondhygiënist en tandarts. Elke opzetborstel heeft een chip, waardoor de tandenborstel de opzetborstel, en daarmee de instellingen van de gebruiker, herkent. Zo kunnen meer mensen van de tandenborstel gebruikmaken.

Wie de DiamondClean Smart via Bluetooth draadloos koppelt aan de app kan op een 3D-kaart van de mond zien waar wel of nog niet gepoetst is. De app biedt ook ondersteuning bij het opvolgen van tandartsadvies. Zijn er bijvoorbeeld probleemgebieden vastgesteld, dan worden deze gemarkeerd op de 3D-kaart.

Samenwerking voor preventie

Philips en ONVZ werken al langer samen op gebied van preventie. Samen met PostNL, Nutricia en VeiligheidNL helpen ze senioren die graag zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen. Een combinatie van beweging- en voedingsprogramma’s, technologie en sociale ondersteuning helpen het valrisico bij senioren te verlagen, zodat zij langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

In Duitsland sloot Philips al begin 2016 een soortgelijke samenwerking met verzekeraar Allianz, waarbij er diverse connected health-programma’s opgezet werden om gebruikers op maat gemaakt advies te geven over hun leefgewoontes. Hiermee moeten onder meer chronische ziekten worden voorkomen. De bijdrage van Philips aan het programma bestond destijds uit drie apparaten. Het gaat om een health band (foto), een bloeddrukmeter en een slimme weegschaal die via bluetooth in verbinding staan met de Philips HealthSuite Health app.

Afgelopen augustus werd er dichterbij huis een samenwerking aangekondigd: met app service Consultatiebureau Plus. Behalve slimme producten wil Philips ouders ook zorg bieden in de vorm van betrouwbaar en persoonlijk advies van zorgprofessionals – vooral tijdens de zwangerschap en de eerste maanden na de geboorte. De nieuwe online dienst is dag en nacht, zonder afspraak, bereikbaar voor ouders met vragen over de ontwikkeling en opvoeding van een baby.