Philips op CES: centrale rol zorg thuis tijdens corona

13 januari 2021
ces-avalon-wedorganic4-tw.download
eHealth
Nieuws

Deeptha Khanna, Chief Business Leader, Personal Health, Philips, stelt dat er een ‘dramatische’ verschuiving is geweest naar online en thuis. "We zijn ook getuige geweest van het ombouwen van onze thuisomgeving tot het nieuwe centrum van de gezondheidszorg. Met technologieën voor e-health, virtuele zorg en zorg op afstand als de belangrijkste drijfveren voor verandering tijdens COVID-19. En deze veranderingen zijn blijvend."

Virtuele gezonde wijk: zorg thuis

Dit jaar gaat het om een volledig virtuele beurs. Voor het CES Digital 2021-evenement heeft Philips dan ook een interactieve virtuele gezonde wijk gecreëerd. Hierin kunnen bezoekers bij een aantal bewoners binnen kijken. In de wijk worden drie verhalen tot leven gebracht die laten zien hoe Philips met digitale gezondheidstechnologie zowel consumenten als patiënten (thuis) wil ondersteunen tijdens COVID-19.

Het gaat om aanstaande ouders, risicopatiënten met chronische ziektes zoals hartaandoeningen, diabetes of slaapapneu, en mensen die hun mondgezondheid willen verbeteren. Philips toont diverse manieren om hun gezondheidszorg beter thuis te kunnen monitoren en onderhouden.

  • Zwangere vrouwen zijn een kwetsbare groep en kunnen verschillende zorgen en angsten hebben over de impact van COVID-19-infectie op hun zwangerschap. De Avalon Philips Covid-19-oplossing voor de foetus en moeder monitoring, moet artsen in staat stellen om de vitale functies van zowel moeder als baby thuis of in een isolatiekamer te bewaken om zo onnodige fysieke interacties tussen artsen en patiënten te helpen verminderen.
  • Om ouders te helpen beslissingen te nemen op basis van het best mogelijke bewijs, voorzien Philips en GSK de Philips-apps Pregnancy+ en Baby+ van uitgebreide en betrouwbare informatie over door vaccinatie te voorkomen ziekten en de beschikbare vaccins. De apps, waarmee dagelijks bijna 2 miljoen ouders wereldwijd worden bereikt, bieden artikelen en video's over het belang van vaccinatie, samen met een vaccinatiecentrum om ouders toegang te geven tot uitgebreide en betrouwbare informatie ter ondersteuning van gesprekken met hun zorgverleners, zoals welke vaccins relevant zijn en wanneer ze moeten worden toegediend.
  • Voor mensen met gezondheidsproblemen zoals diabetes of hartaandoeningen, toont Philips zijn onlangs geïntroduceerde draagbare sensoren presenteren voor bewaking op afstand van risicopatiënten met chronische ziekten bij de overgang van het ziekenhuis naar de thuisomgeving. Philips komt verder met klinisch bewezen slaapoplossingen, ontworpen om chronische slaapaandoeningen zoals slaapapneu, vanaf ontdekking tot aan diagnose, aan te pakken via behandeling en therapietrouw – vanuit de thuissituatie.