Philips, Pure werken samen voor echografie op afstand

25 september 2019
Philips-Lumify-with-Reacts-links-specialists-around-the-globe-with-physicians-in-Rwanda.download
Samenwerking
Nieuws

Philips en PURE (Point-of-care Ultrasound in Resource-limited Environments), een non-profit organisatie gericht op het verbeteren van echografie-opleidingen en het gebruik ervan in ontwikkelingslanden, werken samen in een echografie mentorprogramma voor echografiediagnostiek trainingen aan gezondheidspersoneel in Rwanda.

PURE werkt sinds 2011 in Rwanda om trainingen voor echografie te geven. Er zijn echter veel barrières bij het implementeren van een trainingsprogramma voor echografie in een gebied met beperkte hulpbronnen dat duizenden kilometers ver weg is. 

Verbindende rol

 Philips Lumify with Reacts echografie op afstand helpt PURE met het wegnemen van enkele van deze barrières. Door het benutten van de mogelijkheid tot rechtstreekse beelden en echografie op afstand van Lumify with Reacts van Philips (een draagbare zorgoplossing voor echografie), verbindt het mentorprogramma van PURE in Rwanda een team artsen uit Europa en de VS die gespecialiseerd zijn in echografie met zorgverleners die meer dan 10.000 km ver weg zitten in het universiteitsziekenhuis van Kigali.

Deze artsen worden opgeleid door PURE als ambassadeurs voor echografie die gezondheidszorgmedewerkers voor primaire zorg en spoedeisende hulp in het hele land en daarbuiten opleiden.

Philips’ Lumify with Reacts echografie die werkt met een mobiele telefoon of tablet, is het eerste draagbare apparaat voor echografie met geavanceerde mogelijkheden voor zorg op afstand. Het is reeds een integraal onderdeel van het Community Life Center-programma, dat erop gericht is de samenleving en de primaire gezondheidszorg in Afrika te verbeteren door belangrijke hulpmiddelen en diensten te leveren aan het zorgpersoneel en de vroedvrouwen op het continent.

Bedrijfs- en financieringsmodellen

Als onderdeel van zijn activiteiten om bedrijfs- en financieringsmodellen te promoten werkt Philips samen met Amref om medische zorg in Afrika te verbeteren, waarbij wordt gekeken naar shared value partnerschappen die de kwaliteiten en krachten van partners benutten in plaats van een donatie relatie.

Als voorbeeld testen Philips en Amref samen met de Makueni County Government in Kenia een innovatief model voor primaire zorg, waarbij Amref verantwoordelijk is voor het opbouwen van capaciteiten en het trainen van zorgverleners, terwijl Philips verantwoordelijk is voor het aanleveren van noodzakelijke gezondheid technologie, oplossingen en medische apparatuur. Deze nieuwe universele zorg modellen helpen om private investeringen mogelijk te maken en te zorgen dat de gezondheidszorg efficiënt, effectief, betaalbaar en lokaal relevant is.

Op 18 September 2019 kondigden, Philips en Amref aan dat ze hun partnership met drie jaar hebben verlengd.

Panelgesprek VN

Philips zal op de 74e sessie van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (UNGA 74) (17 – 30 september 2019) aanwezig zijn waar het in gesprek gaat met het bedrijfsleven, NGO- en overheidsinstanties over hoe het beste initiatieven geïmplementeerd kunnen worden die gezondheidszorg ondersteunen in gemeenschappen in de wereld waar niet genoeg zorg beschikbaar is. Het mentorschapsprogramma voor echografie op afstand wordt als voorbeeld belicht tijdens een panelgesprek op 24 september.