Philips verlengt MedTech samenwerking met TU/e

Philips en de Technische Universiteit van Eindhoven (TU/e) hebben deze maand, ter ere van beider jubileumjaar hun reeds langdurige onderzoekssamenwerking verlengd. Met de hernieuwde samenwerkingsovereenkomst willen het gezondheidstechnologiebedrijf en de universiteit benadrukken hoe ze samen klinische innovaties in de gezondheidszorg versnellen.

Binnen de MedTech samenwerking wisselen Philips en de onderwijsinstelling regelmatig, op basis van deeltijdbenoemingen personeel uit. Zo dragen Philips medewerkers in deeltijd bij aan de Masteropleidingen van de universiteit en wordt personeel van de TU/e een deeltijdbenoeming aangeboden bij de Researchafdeling van het gezondheidstechnologiebedrijf.

“Vanaf dag één is er een nauwe band tussen de TU/e en Philips. De samenwerking is representatief voor de unieke kracht van de regio Brainport Eindhoven. Samen werken we aan innovaties in de gezondheidszorg die het leven van mensen verbeteren”, vertelt Sylvia van Es, President Philips Nederland.

MedTech Innovation Center

De samenwerking tussen de TU/e en het bedrijfsleven maakt het mogelijk om de nieuwste wetenschappelijke inzichten in oplossingen voor echte maatschappelijke problemen te vertalen. In het Eindhoven MedTech Innovation Center, e/MTIC, gaan de samenwerkende partijen nog een stap verder. Daar wordt op dit moment door ongeveer honderd promovendi onderzoek naar medische technologie uitgevoerd. Naast Philips en de TU/e zijn ook het Catharina Ziekenhuis, Máxima Medisch Centrum en Kempenhaeghe onderdeel van het e/MTIC.

“Met de TU/e richten we ons op het versnellen van klinische innovaties. In deze samenwerking speelt data gericht onderzoek een belangrijke rol. Hierbij is de combinatie van technische, klinische en industriële kennis en kennisuitwisseling van groot belang. Deze innovatiekracht is onmisbaar voor onze samenleving en levert een belangrijke bijdrage aan onze gezamenlijke welvaart en welzijn”, aldus Van Es.

Philips is inmiddels 130 jaar en de TU/e 65. De reeds 30 jaar durende samenwerking heeft al meer dan drieduizend onderzoekspublicaties opgeleverd. Daarnaast vonden in de loop der jaren duizenden afgestudeerden een baan bij Philips.

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
Gegevens delen data
Tweede ronde project ‘proactief gegevens delen in palliatieve fase’ start
kruizinga
Arnaud Kruizinga, CIO Amphia: 'Eerst de visie, dan de route'
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Robotecho genomineerd; App voor bipolaire stoornis, en meer
Oog staaroperatie
Operatiekamers vrij door SurgiCube bij staaroperaties
In het St. Antonius Ziekenhuis is ‘s werelds meest innovatieve defibrillator in een patiënt geplaatst.
Primeur met mini-defibrillator als erkende behandeloptie
Bernhoven patiëntenportaal
Bernhoven lanceert nieuw patiëntenportaal
hersenimplantaten
Neuralink mag hersenimplantaten op mensen testen
Tijdens het Art Electronica Festival in Oostenrijk heeft de Nederlandse fashion-techontwerper Anouk Wipprecht een bijzondere 3D-geprinte jurk gepresenteerd.
3D-geprinte jurk toont cognitieve belasting van hersenen
Pallas Reactor Petten
Kuipers belooft volledige financiering voor reactor medische isotopen  
corona
ChatGPT kan helpen om vaccinatiegraad te verhogen  
Volg jij ons al?