Search
Close this search box.
Search

Philips werkt samen met hartstichting VS

Philips gaat samenwerken met de American Heart Association om de overlevingskans na plotselinge hartstilstand in dichtbevolkte steden wereldwijd te vergroten. Het Connected Pulse-programma maakt gebruik van een end-to-end oplossing waarbij voorlichtingsprogramma's worden gecombineerd om mensen bewuster te maken van reanimatie, het gebruik van openbaar beschikbare AED's en nieuwe technologieën.

Door slim gebruik van technologie om slachtoffers en hulpverleners beter in met elkaar in contact te brengen, zowel noodhulpdiensten als burgerhulpverleners, helpt het Connected Pulse-programma bij het verbeteren van de uitkomsten van de vier cruciale stappen in de overlevingsketen, namelijk nooddiensten oproepen, reanimatie toepassen, een AED gebruiken op het patiënt en specialistische reanimatie door medische hulpverleners.

Maatwerkoplossing

Training- en voorlichtingsprogramma’s vergroten de kans dat een burgerhulpverlener beschikbaar is die reanimatie en AED-behandeling toe kan passen. Behalve door de aanwezigheid van de AED’s zelf, kan de overlevingsketen aanzienlijk worden versterkt en kan de overlevingskans significant toenemen met behulp van technologietoepassingen die AED-locaties in kaart brengen en buurthulpverleners in de omgeving automatisch oproepen.

De end-to-end maatwerkoplossing van Philips en de Amerikaanse hartstichting biedt volgens een persbericht van de Nederlandse technologie-leverancier onder meer GPS-positionering, een meldkamerapplicatie, integratie en analyse, telefonische reanimatietraining, bijscholing voor ambulancepersoneel en advies, ontwerp en realisatie.

In de loop van 2019 verwachten Philips en de Amerikaanse Hartstichting de eerste deelnemende steden in het programma aan te kondigen.

Samenwerking NL Hartstichting

Vorig jaar sloot Philips nog een soortgelijke overeenkomst met de Nederlandse Hartstichting. Het ging destijds om een samenwerkingsverband met een duur van drie jaar waarbij ernaar wordt gestreefd om het leven van hart- en vaatpatiënten en (hoog)risicogroepen in Nederland te verbeteren. Innovatieve technologie en datagedreven innovatie maken hier deel van uit.

Martijn Kregting

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
GIDH
Global Initiative on Digital Health (GIDH) officieel van start
Oncologienetwerk
Nieuw oncologienetwerk Noord- en Oost-Nederland
Verbeterprogramma ouderenzorg
Samenwerking centraal in verbeterprogramma Samen Beter
eiwitten
Menselijke eiwitten herkennen met nieuwe techniek
Digitale proeftuin
Digitale proeftuin maakt wegwijs in nieuw UZI-stelsel
challenge
Digivaardig in de zorg komt weer met Digifit challenge
Veertien IZA-partners hebben Digizo.nu opgericht om te helpen bij het opschalen van bewezen zorginnovaties.
Digizo.nu helpt bewezen innovaties opschalen
Robotchirurgie
Robotchirurgie in de ruimte
authenticatie
Stapsgewijs leren in pilot ZORG-ID Smart
revalidatiezorg epd
Nieuw EPD voor de revalidatiezorg
Volg jij ons al?