Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
18 december 2018
Artikel delen

Philips zoekt samenwerking met AI start-ups

Philips heeft afgelopen vrijdag 14 december een 12 weken durende samenwerking afgerond op het gebied van kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, AI). De aanbieder van zorgtechnologie bracht tijdens het slotevenement in Eindhoven de startup community, zorgprofessionals en eigen medewerkers samen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Het programma begon in oktober. Gedurende de samenwerking kregen start-ups op het gebied van AI onder meer toegang tot de expertise die Philips heeft opgebouwd met gezondheidstechnologie, evenals tot het ecosysteem van kennispartners. De start-ups waren geselecteerd uit 750 kandidaten. Het betrof volgens Philips het eerste programma dat start-ups vanuit de hele wereld toegang gaf tot Innovation hubs van het concern in Cambridge (VS), Bangalore (India), Shanghai (China) en Eindhoven.

Samenwerking met start-ups

Tijdens het programma kregen start-ups de mogelijkheid om hun voorstellen te valideren, hun ideeën te bouwen, te testen en te schalen, en – het uiteindelijke doel van het programma – mogelijke samenwerkingsverbanden met Philips te onderzoeken. De start-ups konden tijdens het programma gebruikmaken van de kennis en ervaring van Philips op het gebied van de professionele gezondheidszorg. Verder kregen ze toegang tot de expertise van Philips’ innovatie-ecosysteem, bestaande uit ziekenhuis-, academische, industriële en financiële partners.

Volgens Philips betekent de afronding van het 12 wekende durende programma pas de start van de samenwerking met veel van de beginnende ondernemingen. In de komende weken en maanden wordt begonnen met de toepassing van een aantal samenwerkingsmogelijkheden, met als doel het bieden van gezondheidszorg samen te verbeteren.

Enorm potentieel AI

Philips verwacht dat op AI-gebaseerde oplossingen een enorm potentieel hebben om behandelingsresultaten voor de patiënt en efficiëntie van de zorgverlening te verbeteren. Philips past AI zelf al toe om de resultaten te verbeteren, kosten te verlagen en de ervaring van patiëntenzorg en personeel te verbeteren.

Zo introduceerde het bedrijf tijdens de recente jaarlijkse bijeenkomst van de Radiological Society of North America Annual Meeting (RSNA) IntelliSpace Discovery 3.0. Dit is een open platform om de ontwikkeling en inzet van kunstmatige intelligentiemiddelen in de radiologie mogelijk te maken. Het platform moet radiologen ondersteunen bij hun klinische en translationele onderzoek. en is een van de vele AI-oplossingen die Philips op RSNA presenteerde.

HealthWorks

Het AI start-up project valt onder de HealthWorks startup samenwerkingsprogramma’s van Philips. Zij vormen een aanvulling op Philips’ wereldwijde onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma, uitbreidingen door overnames en venture capital-activiteiten, zo schrijft het concern.

 

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019
Meer weten over hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, dus wacht niet en meld u snel aan want op is op!

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen