Philips, ZorgSaam stappen in langdurige samenwerking

29 maart 2018
Zorgsaam-Philips-ondertekening-27-maart-2018_edited-scaled
ICT
Nieuws

Philips en en ZorgSaam Ziekenhuis, onderdeel van de ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen hebben een strategische samenwerkingsovereenkomst getekend op basis waarvan Philips de komende 15 jaar de levering en instandhouding van beeldvormende systemen aan ZorgSaam zal verzorgen.

Binnen de samenwerking levert Philips diverse geïntegreerde zorgoplossingen inclusief beeldvormende apparatuur, software, stralingsdosisbeheer, educatie voor personeel en gerelateerd onderhoud. Daarnaast zullen partijen onderzoeken waar zij elkaar kunnen versterken om de continuïteit en veiligheid van de zorg te verbeteren zowel in als mogelijk buiten het ziekenhuis. ZorgSaam zal de komende 15 jaar uitgerust worden met geavanceerde medische beeldvormende apparatuur en nieuwe IT-oplossingen ter ondersteuning van een snelle en juiste diagnose en behandeling. In het contract ter grootte van meer dan 20 miljoen euro is Philips verantwoordelijk voor de optimale beschikbaarheid van alle medische beeldvormende apparatuur en ondersteunende software voor het gehele ziekenhuis, inclusief het beheer en onderhoud.

Implementatie Azurion-platform op de agenda

Zo werd in februari jongstleden al de nieuwste 3T MRI-scanner van Philips geïnstalleerd met Ambient inBore Experience. Op dit moment wordt ook Intellispace Cardiovasculair geïmplementeerd, een nieuwe IT-applicatie voor gestroomlijnde cardiologische zorg. Later zal voor cardiologische interventies ook het Azurion-platform geïnstalleerd worden. Het Azurion platform faciliteert een betere workflow voor het interventieteam in combinatie met een lagere dosis voor het zorgteam en de patiënt. Azurion draait op ConnectOS, een nieuw besturingssysteem dat zorgt voor integratie van actuele informatie vanuit alle relevante technologieën in het interventielab. Deze oplossing werd vorig jaar door Philips geïntroduceerd tijdens het European Congress of Radiology (ECR) in Wenen.