Search
Close this search box.
Search

Physitrack haalt € 1,3 miljoen op bij investeerders

Mondiale expansie revalidatieplatform mogelijk door financiële impuls

Revalidatieplatform Physitrack heeft met een aandelenemissie ruim 1,3 miljoen euro opgehaald bij investeerders. Met dit bedrag verstevigt Physitrack haar financiële fundament en wordt de expansie naar Azië en de rest van Europa en de VS mogelijk. Ondanks de verkochte aandelen blijft in totaal 80 procent van de aandelen in handen van de oprichters.

Thuisrevalideren
Physitrack, dat sinds april 2014 actief is in Nederland, biedt fysiotherapeuten en oefentherapeuten een nieuwe standaard voor het doen van thuisoefeningen. Met behulp van ruim 600 kwalitatieve instructievideo’s en gepersonaliseerde oefenprogramma’s, biedt Physitrack realtime online ondersteuning bij het uitvoeren van thuisoefenprogramma’s. Cliënten krijgen hierdoor meer verantwoordelijkheid en voelen zich veel meer betrokken bij het eigen revalidatieproces. De therapietrouw, die nu rond de 30 procent ligt, neemt door de inzet van Physitrack toe. En daarmee verbetert het revalidatieproces aanzienlijk.

Nathan Skwortsow, oprichter en Chief Technology Officer van Physitrack: ‘We zijn erg trots op het vertrouwen dat we krijgen van de verschillende investeerders. Met de extra financiële middelen kunnen we uitbreiding naar de rest van de wereld mogelijk maken en tegelijkertijd onze huidige positie in Nederland verder versterken. In Nederland maken nu al ruim 200 klinieken gebruik van Physitrack en daarmee liggen we op schema om in de komende maanden de eerste honderdduizend cliënten te bereiken. Ook hopen we op zeer korte termijn de samenwerking met een groot universitair medisch centrum en een zorgverzekeraar aan te kunnen kondigen.’

Over Physitrack
Physitrack biedt Nederlandse fysiotherapeuten, chiropractors, oefentherapeuten en andere zorgverleners een nieuwe standaard voor thuisoefenprogramma’s als onderdeel van het totale revalidatieproces. De gepersonaliseerde oefenprogramma’s, die eenvoudig met collega’s kunnen worden uitgewisseld, en de feedbackrapportages zorgen voor een aanzienlijke administratieve lastenverlichting. Door het op afstand kunnen monitoren van patiënten neemt de therapietrouw toe en verbetert het revalidatieproces aanzienlijk. Physitrack is een initiatief van o.a. Nathan Skwortsow, oprichter van Kamernet.nl en Lexa.nl. Physitrack is al actief in Engeland, de Verenigde Staten, Canada en Australië.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
GIDH
Global Initiative on Digital Health (GIDH) officieel van start
Oncologienetwerk
Nieuw oncologienetwerk Noord- en Oost-Nederland
Verbeterprogramma ouderenzorg
Samenwerking centraal in verbeterprogramma Samen Beter
eiwitten
Menselijke eiwitten herkennen met nieuwe techniek
Digitale proeftuin
Digitale proeftuin maakt wegwijs in nieuw UZI-stelsel
challenge
Digivaardig in de zorg komt weer met Digifit challenge
Veertien IZA-partners hebben Digizo.nu opgericht om te helpen bij het opschalen van bewezen zorginnovaties.
Digizo.nu helpt bewezen innovaties opschalen
Robotchirurgie
Robotchirurgie in de ruimte
authenticatie
Stapsgewijs leren in pilot ZORG-ID Smart
revalidatiezorg epd
Nieuw EPD voor de revalidatiezorg
Volg jij ons al?