Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Physitrack haalt € 1,3 miljoen op bij investeerders

Mondiale expansie revalidatieplatform mogelijk door financiële impuls

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Revalidatieplatform Physitrack heeft met een aandelenemissie ruim 1,3 miljoen euro opgehaald bij investeerders. Met dit bedrag verstevigt Physitrack haar financiële fundament en wordt de expansie naar Azië en de rest van Europa en de VS mogelijk. Ondanks de verkochte aandelen blijft in totaal 80 procent van de aandelen in handen van de oprichters.

Thuisrevalideren
Physitrack, dat sinds april 2014 actief is in Nederland, biedt fysiotherapeuten en oefentherapeuten een nieuwe standaard voor het doen van thuisoefeningen. Met behulp van ruim 600 kwalitatieve instructievideo’s en gepersonaliseerde oefenprogramma’s, biedt Physitrack realtime online ondersteuning bij het uitvoeren van thuisoefenprogramma’s. Cliënten krijgen hierdoor meer verantwoordelijkheid en voelen zich veel meer betrokken bij het eigen revalidatieproces. De therapietrouw, die nu rond de 30 procent ligt, neemt door de inzet van Physitrack toe. En daarmee verbetert het revalidatieproces aanzienlijk.

Nathan Skwortsow, oprichter en Chief Technology Officer van Physitrack: ‘We zijn erg trots op het vertrouwen dat we krijgen van de verschillende investeerders. Met de extra financiële middelen kunnen we uitbreiding naar de rest van de wereld mogelijk maken en tegelijkertijd onze huidige positie in Nederland verder versterken. In Nederland maken nu al ruim 200 klinieken gebruik van Physitrack en daarmee liggen we op schema om in de komende maanden de eerste honderdduizend cliënten te bereiken. Ook hopen we op zeer korte termijn de samenwerking met een groot universitair medisch centrum en een zorgverzekeraar aan te kunnen kondigen.’

Over Physitrack
Physitrack biedt Nederlandse fysiotherapeuten, chiropractors, oefentherapeuten en andere zorgverleners een nieuwe standaard voor thuisoefenprogramma’s als onderdeel van het totale revalidatieproces. De gepersonaliseerde oefenprogramma’s, die eenvoudig met collega’s kunnen worden uitgewisseld, en de feedbackrapportages zorgen voor een aanzienlijke administratieve lastenverlichting. Door het op afstand kunnen monitoren van patiënten neemt de therapietrouw toe en verbetert het revalidatieproces aanzienlijk. Physitrack is een initiatief van o.a. Nathan Skwortsow, oprichter van Kamernet.nl en Lexa.nl. Physitrack is al actief in Engeland, de Verenigde Staten, Canada en Australië.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen