Pijn-monitoring platform wint Agoria eHealth Award

3 juni 2016
Nieuws

Het Belgische telemonitoring platform Appi@Home van UZA heeft gister de Agoria eHealth Award gewonnen voor Beste E-Health project van 2016'.

Het platform (Antwerp Personalized Pain Initiative - APPI) is ontwikkeld door Prof. dr. Guy Hans en het team van het Multidisciplinair Pijncentrum van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Hiervoor werd samengewerkt met partner BeWell Innovations, aldus Atv.

Doel van Appi@Home is het opvolgen van subacute en chronische pijnpatiënten. Het initiatief is gericht op de patiënt en zijn behandeling en op de zorgverlener. Patiënten hebben bij het gebruik van het zorg-op-afstand platform het voordeel van een permanente monitoring, terwijl tegelijk het aantal consultaties omlaag gaat.

Bij patiënten met langdurige pijnklachten wordt voortdurend een aantal parameters gemeten, die vervolgens regelmatig via een mobiele verbinding doorgestuurd worden naar het behandelend ziekenhuis. De deelnemende patiënten beschikken hiervoor thuis over een kit met meetinstrumenten en krijgen dagelijks instructies voor het inzetten ervan. Wanneer er afwijkende waarden geregistreerd worden, meldt het Appi@Home-platform dit aan de zorgverlener.