Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
13 december 2016
Artikel delen

Polar sporthorloge mikt op personalised fitness

Het Finse Polar, aanbieder van sport en fitness wearables, lanceert in december de Polar M200: een waterdicht GPS sporthorloge dat gebruik maakt van een door de leverancier zelf ontwikkelde optische hartslagmeting zonder band.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Volgens Polar biedt het ‘gebruiksvriendelijke’ sporthorloge betrouwbare trainingsdata en gepersonaliseerde trainingsbegeleiding, maar geeft het via een bijbehorende app ook inzicht in trainingsdata en in activiteits- en slaapdetails. Verder zou het sporthorloge persoonlijke trainingsprogramma’s baseren op de actuele fitheid van een gebruiker.

De Polar M200 is ontworpen voor zowel beginnende lopers als running ‘addicts’. Het meet via de geïntegreerde GPS-functie loopstatistieken zoals looptempo en afstand en gebruikt Polar’s optische hartslagmeting, op basis van een door de producent ontwikkeld algoritme dat voor maximale betrouwbaarheid van de meetresultaten zou moeten zorgen. De Polar M200 registreert verder dagelijkse activiteiten en telt je aantal stappen, het calorieverbruik en meet ook de slaapduur en –kwaliteit. Volgens de producent kan het sporthorloge gebruikers ook helpen om voldoende te bewegen gedurende de dag met behulp van inactiviteitsmeldingen.

De nieuwe wearable biedt behalve het registreren van trainingsdata en het tracken van de dagelijkse activiteit via Polar Flow gebruikers inzage in hun trainingsdata en in hun activiteits- en slaapdetails. Het gaat hier om een gratis online webservie die zowel online als via een app beschikbaar is (iOS en Android). Via de mobiele app geeft Flow snel een overzicht van het dagelijkse activiteitsniveau. De gebruiker krijgt verder tips om hem of haar te motiveren in het bereiken van de dagelijkse fitness doelstellingen.

Ook is er een gepersonaliseerd en aanpasbaar trainingsprogramma beschikbaar via  de Smart Coaching functies in Polar Flow. Lopers kunnen een loopdoel kiezen, zoals 5km, 10km, een halve marathon of een marathon. Running Program stelt dan een persoonlijk trainingsplan samen op basis van de actuele fitheid van de gebruiker. Tijdens hun loopsessies krijgen lopers instructies waarmee ze hun fysieke conditie kunnen verbeteren.

Training Benefit en Running Index zijn twee andere Smart Coaching functies in Polar Flow. Zij moeten zorgen voor motiverende feedback en een hulpmiddel bieden om de loopprestaties en vooruitgang te monitoren.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen