Polycom audio- en video-innovaties stimuleren werkplek van de toekomst.

27 januari 2015
polycom-realpresence
Innovatie
Nieuws

Polycom lanceert nieuwe, baanbrekende oplossingen binnen zijn toonaangevende portfolio van video-, spraak- en contentsamenwerkingsoplossingen.

Deze primeurs op audio- en videogebied zijn ontwikkeld om de fysieke afstandsgrenzen van organisaties weg te nemen, een cultuur van effectieve samenwerking te creëren, te voorzien in 'always on'-connectiviteit en vandaag al de werkplek van morgen te creëren.

Nieuwe oplossingen bieden een superieure gebruikerservaring en hoge kwaliteit voor effectief teamwork

Polycom plaatst in zijn productontwikkeling de gebruikerservaring centraal. Op die manier zijn samenwerkingsoplossingen te creëren, die aansluiten bij de manier waarop teams werken - en niet andersom. Nu steeds meer mensen een flexibele werkplek hebben of veel onderweg zijn, zorgt Polycom met zijn nieuwste innovaties voor samenwerking, altijd en overal, en ongeacht het device.

  • De Polycom EagleEye™ Producer is een primeur op het gebied van camera-innovatie, waarbij gezichtsherkenning wordt gebruikt voor een natuurlijker gebruikerservaring. De oplossing herleidt iedereen die aan de discussie deelneemt, op een dynamische manier - zelfs als deelnemers later binnenkomen of de ruimte verlaten. Klanten die deze oplossing gebruiken in combinatie met de Polycom RealPresence® Group Series-oplossingen en de Polycom RealPresence Resource Manager-software, krijgen rapportages met waardevolle data, waaronder het aantal deelnemers bij begin en einde van de meeting en de totale duur ervan. Dat helpt beheerders bij het plannen van het gebruik van de oplossing. Bekijk hier hoe dit werkt.

  • De Polycom NoiseBlock™-technologie is een nieuwe feature van de Polycom RealPresence Group Series- en Polycom RealPresence Collaboration Server-oplossingen. Het elimineert automatisch storende geluiden, zoals het schuiven met documenten, het knisperen van verpakkingen en typen op een toetsenbord.

  • Voor medewerkers die veel onderweg zijn, is er de Polycom Acoustic Bubble™-technologie. Deze RealPresence Desktop-videosamenwerkingssoftware verwijdert automatisch ongewenste geluiden tijdens een call. Bijvoorbeeld achtergrondgesprekken en straatgeluiden. De eindgebruiker hoeft daarvoor niet de mute-knop te gebruiken.

"Polycom richt zich op het succes van klanten door het creëren van oplossingen die ze helpen bij het bouwen van een natuurlijke en makkelijk te realiseren samenwerkingservaring", zegt Peter Leav, bestuursvoorzitter en CEO van Polycom. "De innovaties die we vandaag onthullen, zijn een directe afspiegeling van ons commitment en onze visie op het optimaal profiteren van menselijke samenwerking. Met de juiste combinatie van mensen, technologie en processen kunnen organisaties productiviteit verbeteren, innovatie stimuleren en hun concurrentiekracht versterken."

Uitgebreidere samenwerkingsoplossingen, waar je ook werkt


De samenwerkingsoplossingen van Polycom transformeren de manier waarop teams samenwerken, ongeacht de locatie - een vergaderruimte, thuiswerkplek of café - en ongeacht het gebruikte device. Polycom voegde functionaliteit en features toe aan Polycom RealPresence Group Series-oplossingen, ideaal voor high-impact meetings in elke ruimte.

  • Naast NoiseBlock-technologie omvat de Polycom RealPresence Group Series nu full-HD multipoint-uitbreidingen en interoperabiliteit met Microsoft Lync 2013. Daarnaast bieden deze videosamenwerkingsoplossingen al een unieke, levensechte ervaring met innovaties als Polycom VisualBoard™- en Polycom SmartPairing™- technologieën.

  • Polycom RealPresence Desktop biedt gebruikers nieuwe functionaliteit, waaronder instant messaging, one-click videosamenwerking, intuïtief telefoonboek, kiezen op naam, Polycom Acoustic Bubble en automatische mute-detectie. Deze laatste stuurt de gebruiker een visuele melding dat men niet te horen is. Dat mensen onbewust 'op mute' staan, is namelijk een veelvoorkomend probleem tijdens conferenties. RealPresence Desktop is ook te koppelen aan RealPresence Group Series voor het uitbreiden van samenwerking met het draadloos delen van content.

  • Polycom RealPresence Mobile, een hoge-kwaliteit video- en contentsamenwerkingsapplicatie voor tablets en smartphones, biedt nu full 720p video op bepaalde mobile devices. Daardoor ziet de gebruiker de andere deelnemers en de content duidelijker. Upgrades voor de gratis app stellen gebruikers in staat om content te delen en eraan te werken. De app omvat controlemechanismen voor far-end camera's, encryptie en integratie met traditionele spraakoplossingen van andere leveranciers.

Samenwerkingsoplossingen voor de manier waarop je werkt


De nieuwe Polycom RealPresence Video App Software Development Kit (SDK) stelt partners en klanten in staat om spraak-, video- en samenwerkingsoplossingen van Polycom op te nemen in de belangrijkste bedrijfsprocessen en applicaties. Dit stimuleert de overall productiviteit en biedt toegang tot nieuwe service delivery-modellen. Doordat de SDK samenwerkt met standaardvideo-endpoints en integreert met UC-platforms van andere leveranciers, speelt het in op elke maatwerkeis in elke branche: van financiële dienstverlening tot en met horeca, tot en met de zorgsector.

Polycom RealPresence Platform is de eerste en enige door Microsoft gekwalificeerde video-infrastructuur voor Microsoft Lync 2013. Het platform voorziet in een naadloze oplossing voor het koppelen van Lync- met niet-Lync-omgevingen. Nieuwe uitbreidingen maken het voor beheerders ook makkelijker om samenwerken effectiever te beheren binnen de organisatie door vijftig procent meer HD-poorten. Naast het verzamelen van data met EagleEye Producer gebruikmakend van RealPresence Resource Manager voor het volgen van het aantal deelnemers, is het ook eenvoudiger om Polycom-toestellen te installeren, die geïntegreerd zijn in Cisco Unified Communications Manager-callservers. Polycom RealPresence Platform Director stelt beheerders in staat om data over alle UC-investeringen te analyseren door meer monitoring en grafische weergave van tijd. Op die manier zijn licenties en resources beter te beheren. Polycom RealPresence Access Director ondersteunt nu netwerktopologieën voor load balancing. Dat helpt beheerders bij het optimaliseren en beter beheren van netwerk- en server-resources en verbetert uiteindelijk ook de gebruikerservaring.

Beschikbaarheid
De hierboven beschreven Polycom-oplossingen zijn per direct beschikbaar in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, met uitzondering van Polycom EagleEye Producer en Polycom RealPresence Video App Software Development Kit (SDK). Deze zijn naar verwachting respectievelijk aan het eind van de maand en aan het eind van het kwartaal beschikbaar. De Polycom RealPresence Mobile-applicatie voor smartphones en tablets is per direct verkrijgbaar als gratis download in Apple iTunes™ en Google Play.

De Polycom RealPresence Desktop is als download beschikbaar op de Polycom-website. Polycom