Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Primeur voor China met gen-editing techniek op patiënten

Een nieuwe revolutionaire gen-editing techniek gaat binnenkort getest worden op patiënten met longkanker. Dit is voor het eerst in de wereld dat deze techniek op mensen zal worden uitgeprobeerd, zo rapporteert de scientific journal Nature.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Nieuwe genetische sequentie

Een team van de Sichuan University’s West China hospital in Chengdu, China, onder de leiding van Lu You, oncoloog van de universiteit, start in augustus met de tests. De techniek is bekend onder de naam Crispr en het houdt in dat het specifieke deeltjes van het DNA opzoekt, verwijdert en vervangt. De patiënten waarop het getest gaat worden zijn longkankerpatiënten waarvoor chemotherapie en bestraling ineffectief is gebleken.

De Crispr techniek voegt een nieuwe genetische sequentie toe die zo ontworpen is om het immuunsysteem te helpen met het vernietigen van de kanker. De proef is op 6 juli etisch goedgekeurd door het ziekenhuis in Chengdu.

Ondanks de voordelen die deze techniek in potentie laat zien, zoals ook het creëren van gewassen die resistent zouden worden tegen plagen en vele ziektes als sikkelcelziekte, blijft de methode controversieel, ook al is het een andere techniek dan genetische manipulatie.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen