Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
14 februari 2018
Artikel delen

Professionals JGZ krijgen via app toegang tot richtlijnen

Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) lanceert de app ‘JGZ-richtlijnen’ voor professionals in de Jeugdgezondheidszorg (JGZ). De app moet snelle toegang bieden tot aanbevelingen van alle 29 wetenschappelijk onderbouwde JGZ-richtlijnen. De gratis app is te downloaden voor iOS en Android.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De JGZ maakt steeds meer gebruik van wetenschappelijk onderbouwde richtlijnen die een belangrijke bijdrage leveren aan het vakmanschap van de sector. Sinds 2012 ondersteunt het NCJ als kennis- en innovatiecentrum voor professionals in de jeugdgezondheid de implementatie van JGZ-richtlijnen met subsidie van ZonMw.

De nu beschikbaar gestelde app is onderdeel van het project Landelijke implementatie richtlijnen in de JGZ 2016-2019. Bij het ontwikkelen ervan is feedback van JGZ-professionals gebruikt om de functionaliteiten aan te sluiten op hun behoeften, zoals de zoekfunctie en toevoeging van handige bijlagen en links.

Functies van de app JGZ-richtlijnen:

  • Snelle toegang tot alle JGZ-richtlijnen
  • Uitgebreide zoekfunctie
  • Brengt de belangrijkste aanbevelingen per richtlijn snel in kaart
  • Houd professionals op de hoogte van ontwikkelingen rondom de JGZ-richtlijnen
  • Maakt het mogelijk een eigen profiel aan te maken met voorkeursinstellingen
  • Biedt de mogelijkheid direct feedback te geven op de richtlijnen of op de app
  • Biedt naast aanbevelingen ook overzichtskaarten, publicaties, folders en links

Kwaliteitsverbetering uitvoering basistakenpakket JGZ

Het ZonMw-programma Richtlijnen Jeugdgezondheidszorg 2013-2018 heeft tot doel om de kwaliteit van de uitvoering van het basistakenpakket jeugdgezondheidszorg te verbeteren door de ontwikkeling en herziening van JGZ-richtlijnen, samenwerkingsrichtlijnen met andere sectoren en producten ter ondersteuning van de implementatie. Zo moeten professionals uitgerust worden met kennis en vaardigheden om hun werk goed te kunnen doen.

Verder dient het programma bij te dragen aan uniformering van de beroepsbeoefening en aan kwaliteitsverbetering van en kwaliteitsborging in JGZ-organisaties. Het programma ondersteunt zo de fysieke, psychische en sociale gezondheid van kinderen in Nederland en ouders in de opvoeding.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Reageer

Geef een antwoord

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen