Roche, Novo Nordisk willen zelfzorglast diabetici verminderen

5 oktober 2018
Roche-diabetes
Diagnostiek
Nieuws
Mensen met diabetes zijn dagelijks gemiddeld een uur bezig met zelfzorg en nemen zo’n 50 therapiebeslissingen per dag. Digitale zorgoplossingen kunnen volgens de samenwerkingspartners deze constante zelfzorglast verlichten en een bijdrage leveren aan hogere therapietrouw en betere therapieresultaten.

Innovatie vooruit helpen

Klaas Gutschoven, sinds april 2018 General Manager van Roche Diabetes Care Nederland, verwacht dat geïntegreerde diabetesmanagement-oplossingen grote voordelen kunnen opleveren voor mensen met diabetes, zorgverleners en zorgsystemen die deel uitmaken van een open ecosysteem. De samenwerking met Novo Nordisk moet innovatie op dit gebied verder vooruit helpen en zelfzorglast verder terugdringen. “De integratie van data uit de insulinepen met onze digitale zorgoplossingen zoals mySugr zorgt ervoor dat mensen met diabetes en hun zorgverleners makkelijker en beter zicht krijgen op het effect van insuline op hun bloedglucosewaarden. Daardoor kunnen efficiëntere en gerichtere beslissingen genomen worden; ze kunnen namelijk handelen op basis van vrijwel realtime inzichten. Dat verbetert het persoonlijke diabetesmanagement waardoor risico’s op latere complicaties kleiner worden en het levert een bijdrage aan verbeterde therapieresultaten en een betere kwaliteit van leven.”

Verlichten last zelfmanagement

Volgens Anders Toft, Corporate Vice President of Commercial Innovation bij Novo Nordisk, moet de combinatie van digitale zorgoplossingen zoals mySugr met de interactieve en verbonden technologie van Novo Nordisk de dagelijkse last van zelfmanagement verlichten op data gebaseerde inzichten bieden die de samenwerking tussen patiënten en zorgverleners verbeteren. Roche levert via zijn Diabetes Care-tak, onderdeel van Roche Diagnostics, onder meer bloedglucosemeters en diabetes management systemen en services. Het Accu-Chek portfolio omvat producten en oplossingen voor diabetes management zoals bloedglucosemeters, insulinepompen, prikpennen, datamanagement en educatieprogramma’s die moeten bijdragen aan een verbeterde medische uitkomst.

Samenwerking in dataplatform

Roche werkt ook al sinds 2017 samen met Accenture in een dataplatform voor beter diabetesmanagement. Het open diabetesplatform dat de bedrijven creëren stelt Roche in staat om, door middel van algoritmen, grote hoeveelheden gegevens te analyseren en te duiden, zodat zij sneller kunnen reageren op de behoeften van mensen met diabetes, hun verzorgers en zorgsystemen. Uiteindelijk kan dat tot gepersonaliseerde zorg en betere uitkomsten leiden, verwachten Roche en Accenture