Search
Close this search box.
Search

Rode Kruis NL bouwt toepassingen sneller in de cloud

OutSystems en Deloitte Consulting breiden hun 13-jarige alliantie uit met een Center of Excellence (COE). Dit COE is gericht op het leveren van cloud based industrie-oplossingen op wereldwijde schaal met behulp van cloud-infra-platform Amazon Web Services (AWS). Deloitte, OutSystems en AWS willen zo organisaties de mogelijkheid bieden om in een sneller tempo nieuwe, innovatieve bedrijfsapplicaties te ontwikkelen en te implementeren, maar met minder hulpbronnen dan normaal het geval zou zijn.

Het Rode Kruis Nederland ging onlangs in zee met het trio om snel nieuwe cloud-gebaseerde applicaties te bouwen voor vrijwilligersbeheer en -coördinatie. De drie organisaties stelden het Rode Kruis in staat om op grote schaal en effectief operaties op te schalen te midden van de toegenomen vraag en snel veranderende behoeften tijdens de COVID-19 pandemie.

Toekomstbestendige oplossing in cloud

“Door gebruik te maken van het OutSystems-platform, de ervaring van het Deloitte-team en de schaalbaarheid van AWS konden we in enkele weken een gebruiksgerichte en toekomstbestendige oplossing ontwikkelen”, vertelt Hans Goedhart, Manager Informatievoorziening & ICT bij het Rode Kruis. “We kunnen nu digitale ervaringen in weken in plaats van maanden ontwikkelen. Daarnaast verbinden we meer dan 100.000 mensen op manieren die we een jaar geleden nog niet voor ogen hadden.”

Snelheid, architectonische degelijkheid en continue evolutie zijn volgens Tim Smith, Principal, Deloitte Consulting LLP, van het grootste belang voor bedrijven om gelijke tred te houden met de markt en de behoeften van werknemers.

“Het scala aan oplossingen dat we met OutSystems kunnen leveren, is enorm. Van customer experience transformatie en werkplekinnovatie, tot procesautomatisering, legacy modernisering, en nog veel meer. De mogelijkheid om apps te bouwen en te evolueren in één platform is de reden dat we met OutSystems in zee zijn gegaan.”

Deloitte en OutSystems bundelden hun krachten voor het eerst in 2007 in Portugal. Sindsdien hebben ze ruim 100 digitale transformatie- en softwareontwikkelingsprojecten opgeleverd in Europa, Azië-Pacific, het Midden-Oosten, Canada en de VS.

Deloitte over werken in de zorg

Lees binnenkort in ICT&health over de visie van Deloitte op de toekomst van de Nederlandse gezondheidszorg. In deze visie staan vijf grote verschuivingen centraal. Marly Kiewik (Director Human Capital bij Deloitte) gaat vooral in op de toekomst van werk in de zorg. Volgens Kiewik is het cruciaal dat de behoeften en unieke waarden van de zorgprofessional centraal worden gesteld en dat niet alleen ingezet wordt op efficiëntie door schaarste. Ze pleit voor sociale innovatie, waarbij zorgprofessionals én patiënten worden betrokken.

ICT &health 5 verschijnt op 21 oktober.

Martijn Kregting

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
DigiPunt zorg
DigiPunt, thuismonitoring astmapatiënten en digitale recepten
Financiering passende zorg
Subsidieoproep passende zorg in verpleging en verzorging
diagnostiek
Goede zorg begint met goede diagnostiek
transformatieplan CWZ
Positieve beoordeling voor transformatieplan CWZ
Regioplannen NZa
NZa pleit voor meer meetbare doelen in regioplannen
e-learning
E-learning breder ingezet bij digitalisering ziekenhuizen
De WHO heeft onlangs de kick-off gegeven voor het Global Initiative on Digital Health (GIDH). Het doel van het initiatief is om de implementatie van de ‘Wereldwijde strategie voor digitale gezondheidszorg 2020-2025’ te versterken en te versnellen.
Global Initiative on Digital Health officieel van start
Oncologienetwerk
Nieuw oncologienetwerk Noord- en Oost-Nederland
Verbeterprogramma ouderenzorg
Samenwerking centraal in verbeterprogramma Samen Beter
eiwitten
Menselijke eiwitten herkennen met nieuwe techniek
Volg jij ons al?