Search
Close this search box.
Search

’s Heeren Loo: digitalisering en innovatie zijn must

Digitalisering en innovatie bieden niet alleen kansen in de zorgsector, maar zijn ook noodzakelijk. Deze visie staat centraal in de digitale strategie van 's Heeren Loo, dat zorg biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Deze digitale strategie moet ertoe leiden dat digitalisering in de haarvaten van zorg en bedrijfsvoering komt te zitten. Zo worden digitale integraties integraal onderdeel van het zorgproces, in plaats van dat ze erop gelegd worden.

’s Heeren Loo komt primair met zijn Digitalisering & IT Strategie omdat het gelooft dat digitale innovaties direct kunnen bijdragen aan een goed leven voor cliënten – mits vanaf de start ingebed in de leefwereld van cliënten en medewerkers. Waarbij de mensgerichte zorg van de instelling persoonlijk en dichtbij blijft, maar waar digitale middelen de zelfredzaamheid van cliënten sterk kunnen vergroten. Zodat zij, samen met verwanten, meer eigen regie ervaren.

Digitalisering voor ontzorging

Maar ook ziet ’s Heeren Loo kansen om digitalisering in te zetten bij het ontzorgen van medewerkers, zowel in het primair proces als in de ondersteunende functies. Het opschalen van digitale vaardigheden en het binnenhalen én behouden van competent personeel zullen daarbij noodzakelijk zijn om de beste zorg te kunnen blijven bieden. Nu en in de toekomst.

Verder stelt ’s Heeren Loo de kansen van digitalisering te herkennen om de groei in complexe hulpvragen en zorgelijke demografische ontwikkelingen het hoofd te bieden. Slimme inzet van data kan daar direct aan bijdragen. Door enerzijds moeilijk verstaanbaar gedrag te kunnen doorgronden en anderzijds processen slimmer te organiseren, verder in te toekomst te kunnen kijken en meer wendbaar te worden.

Antwoord op uitdagingen

De zorgaanbieder stelt ervan overtuigd te zijn dat inzet op digitale innovaties antwoord kan geven op de genoemde uitdagingen. En om als organisatie duurzaam gezond te blijven. De Digitalisering & IT Strategie gaat daarbij ondersteunen en ’s Heeren Loo daagt daarbij haar netwerk uit dit samen handen en voeten te geven.

image
’s Heeren Loo wil met haar Digitalisering & IT Strategie een antwoord bieden op uitdagingen zoals personeelstekort, maar ook meer menselijke zorg mogelijk maken.

‘Binnen ‘s Heeren Loo werken diverse professionals en afdelingen aan digitalisering en innovatie’, aldus de instelling. ‘De doelen die we voor ogen hebben in de digitale strategie werken we gezamenlijk uit als digitale keten. Dat doen we omdat ’s Heeren Loo gelooft dat alleen samen, in nauw overleg, met collega’s, cliënten en verwanten én met externe partners en leveranciers, de allerbeste zorg geboden kan worden. Zorg met de mogelijkheden van morgen.’

Digitale vaardigheden

’s Heeren Loo biedt in het hele land met 17.000 medewerkers zorgbegeleiding, ondersteuning en behandeling van 14.000 mensen met een verstandelijke beperking. Via een landelijk netwerk van poliklinieken behandelt de instelling ruim 3.000 extramurale cliënten. De zorgaanbieder stond in 2019 aan de wieg van een landelijke kenniswebsite om digitale vaardigheden van zorgprofessionals te verbeteren.

Martijn Kregting

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
cardioloog
Ieder hart heeft eigen elektrische vingerafdruk
Dragon Medical One MCL
Dragon Medical One bespaart MCL-artsen tot 45 minuten per dag 
preventie
Europese subsidies beschikbaar om preventie digitaal te ondersteunen
Onderzoeksdata Lowlands
Onderzoeksdata verzamelen tijdens Lowlands
Nierschade onderzoek
Zoektocht naar eerder vaststellen nierschade met AI
Longaandoeningen
Nieuwe perspectieven bij longaandoeningen
AI
AI in de diagnostiek van kinderen met een ontwikkelingsachterstand
Kankeronderzoek
UMCU studenten doen kankeronderzoek met Genmab
Thuismonitoring
Isala voegt 23 zorgpaden toe aan thuismonitoring
DigiPunt zorg
DigiPunt, thuismonitoring astmapatiënten en digitale recepten
Volg jij ons al?