Samen stappen zetten naar de (digitale) zorg van de toekomst

Van 11 tot 13 juni 2019 zetten 2.000 bestuurders, beslissers, managers en professionals uit de Europese gezondheidszorg in Helsinki een volgende stap op weg naar concrete oplossingen voor actuele uitdagingen binnen de (digitale) zorg. Het toneel is het HIMSS Europe 2019 & Health 2.0. Net als bij de vorige editie in Sitges, is er ook in Finland een speciaal aanvullend programma voor de Nederlandse zorgdelegatie.

In een tijd waarin veel mensen en sectoren economische voorspoed genieten en de vraag naar zorg toeneemt, komt tegelijk een steeds nijpender tekort aan middelen aan het licht. De rol van digitale toepassingen wordt dan ook belangrijker in de voortdurende verbetering en toegankelijkheid van de zorg: bijvoorbeeld door administratielasten te verminderen, patiëntveiligheid te verbeteren en mensen meer regie over de eigen gezondheid te geven.

Patiënten en zorgprofessionals merken steeds vaker de effecten van digitalisering in de zorg, van telemonitoring tot en met beheer van medicatie. Professionals krijgen steeds meer aandacht voor de kansen van digitale zorg als aanvulling op het bestaande instrumentarium. HIMSS is de uitgelezen plek om te leren hoe kansen in het (digitale) zorglandschap op te pakken en actuele uitdagingen aan te pakken.

Nederlandse programma HIMSS

Een grote groep Nederlandse bestuurders, CMIO’s, CIO’s medisch specialisten, managers en verpleegkundigen komt samen in Helsinki als de HIMSS Dutch Community. Speciaal voor deze Nederlandse zorgdelegatie organiseren Nictiz, VMBI en Cognicum een aanvullend inhoudelijk programma met interactieve workshops, kennissessies, social events en een extra netwerkgelegenheid. Klik hier voor een overzicht.

Thema: schaarste brengt nieuwe kansen

Gedurende het Nederlandse programma tijdens HIMSS wordt dieper ingegaan op de gevolgen van schaarste in de zorg, aan de hand van vijf aandachtsgebieden: leiderschap, HR, ICT/Technologie, financiering en de rol van de zorgprofessional.

Nederlandse sprekers zijn onder meer: Gabrielle Speijer (Haga Ziekenhuis), Jeroen Windhorst (Voorzitter CNIO-netwerk V&VN), Monique Slee-Valentijn (Directeur van Cordaan) en Erik Gerritsen (Secretaris-Generaal van het Ministerie van VWS). Ook vanuit Finland komt een inhoudelijke bijdrage: CIO en ICT-Development Director Mikko Rotonen van het Helsinki University Hospital. Lees hier meer over het thema.

Bent u actief in de zorg en heeft u interesse om een bezoek te brengen aan HIMSS Europe 2019? Cognicum verzorgt de reizen naar Helsinki voor de Nederlandse delegatie. Bekijk hier alle mogelijkheden.

HIMSS Europe 2019 & Health 2.0 vindt plaats van 11-13 juni 2019 in Helsinki, Finland. Het Nederlandse programma wordt georganiseerd door de HIMSS Dutch Community, bestaande uit Nictiz, VMBI en Cognicum. Meer informatie over het programma, de reizen en het inschrijven is hier terug te vinden.

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
dispenser
Medicijndispensers besparen Zuyderland Thuiszorg 24 fte´s  
injecties
Naaldloos injecteren verhoogt opties zelfmanagement
Gegevens delen data
Tweede ronde project ‘proactief gegevens delen in palliatieve fase’ start
Amphia Ziekenhuis digitale strategie.
Arnaud Kruizinga, CIO Amphia: 'Eerst de visie, dan de route'
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Robotecho genomineerd; App voor bipolaire stoornis, en meer
Oog staaroperatie
Operatiekamers vrij door SurgiCube bij staaroperaties
In het St. Antonius Ziekenhuis is ‘s werelds meest innovatieve defibrillator in een patiënt geplaatst.
Primeur met mini-defibrillator als erkende behandeloptie
Bernhoven patiëntenportaal
Bernhoven lanceert nieuw patiëntenportaal
hersenimplantaten
Neuralink mag hersenimplantaten op mensen testen
Tijdens het Art Electronica Festival in Oostenrijk heeft de Nederlandse fashion-techontwerper Anouk Wipprecht een bijzondere 3D-geprinte jurk gepresenteerd.
3D-geprinte jurk toont cognitieve belasting van hersenen
Volg jij ons al?