Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Samen stappen zetten naar de (digitale) zorg van de toekomst

Aankomende maand (11-13 juni) zetten ruim 2.000 bestuurders, beslissers, managers en professionals uit de Europese gezondheidszorg in Helsinki een volgende stap op weg naar concrete oplossingen voor actuele uitdagingen binnen de (digitale) zorg. Het toneel is het grootste zorg- & ICT-congres van Europa: HIMSS Europe 2019 & Health 2.0. Net als bij de vorige editie in het Spaanse Sitges, is er ook in Finland een speciaal aanvullend programma voor de Nederlandse zorgdelegatie.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Advertorial

In een tijd waarin veel mensen en sectoren economische voorspoed genieten en de vraag naar zorg toeneemt, komt tegelijk een steeds nijpender tekort aan middelen aan het licht. De rol van digitale toepassingen wordt dan ook belangrijker in de voortdurende verbetering en toegankelijkheid van de zorg: bijvoorbeeld door administratielasten te verminderen, patiëntveiligheid te verbeteren en mensen meer regie over de eigen gezondheid te geven.

Patiënten en zorgprofessionals merken steeds vaker de effecten van digitalisering in de zorg, van telemonitoring tot en met beheer van medicatie. Professionals krijgen steeds meer aandacht voor de kansen van digitale zorg als aanvulling op het bestaande instrumentarium. HIMSS is de uitgelezen plek om te leren hoe kansen in het (digitale) zorglandschap op te pakken en actuele uitdagingen aan te pakken.

Nederlandse programma HIMSS

Een grote groep Nederlandse bestuurders, CMIO’s, CIO’s medisch specialisten, managers en verpleegkundigen komt samen in Helsinki als de HIMSS Dutch Community. Speciaal voor deze Nederlandse zorgdelegatie organiseren Nictiz, VMBI en Cognicum een aanvullend inhoudelijk programma met interactieve workshops, kennissessies, social events en een extra netwerkgelegenheid. Klik hier voor een overzicht.

Thema: schaarste brengt nieuwe kansen

Gedurende het Nederlandse programma tijdens HIMSS wordt dieper ingegaan op de gevolgen van schaarste in de zorg, aan de hand van vijf aandachtsgebieden: leiderschap, HR, ICT/Technologie, financiering en de rol van de zorgprofessional.

Nederlandse sprekers zijn onder meer: Gabrielle Speijer (Haga Ziekenhuis), Jeroen Windhorst (Voorzitter CNIO-netwerk V&VN), Monique Slee-Valentijn (Directeur van Cordaan) en Erik Gerritsen (Secretaris-Generaal van het Ministerie van VWS). Ook vanuit Finland komt een inhoudelijke bijdrage: CIO en ICT-Development Director Mikko Rotonen van het Helsinki University Hospital. Lees hier meer over het thema.

Bent u actief in de zorg en heeft u interesse om een bezoek te brengen aan HIMSS Europe 2019? Cognicum verzorgt de reizen naar Helsinki voor de Nederlandse delegatie. Bekijk hier alle mogelijkheden.

HIMSS Europe 2019 & Health 2.0 vindt plaats van 11-13 juni 2019 in Helsinki, Finland. Het Nederlandse programma wordt georganiseerd door de HIMSS Dutch Community, bestaande uit Nictiz, VMBI en Cognicum. Meer informatie over het programma, de reizen en het inschrijven is hier terug te vinden.

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen