Samsung biedt echografieoplossing voor vrouwen

12 oktober 2016
Nieuws
“We introduceren een geavanceerde diagnostische oplossing voor vrouwen die gebruikt kan worden voor de echoscopie bij baby’s en kankeronderzoek. Het helpt om nauwkeurigere diagnoses te stellen tijdens gezondheidsproblemen waar vrouwen gedurende hun leven voor kunnen komen te staan”, zegt Sera Yoon, New Business Director van Samsung Benelux. “Samsung streeft naar het vinden van oplossingen waarmee artsen een beter beeld krijgen en betere beslissingen voor patiënten kunnen nemen. We zien onze samenwerking met de internationale gemeenschap voor Verloskunde en Gynaecologie (ISUOG) als een belangrijk onderdeel hiervan.”

Peter Rutjes, Directeur van Biomedic, zegt: “Deze totaaloplossing komt precies op het juiste moment. Voor de Zorgstandaard Integrale Geboortezorg bijvoorbeeld is ondersteuning van de volledige keten essentieel. Daarnaast is er ondersteuning van geboorteplanning tot en met diagnostische support als IOATA-ADNEX, en dat allemaal in één apparaat. Er is vanuit Nederland volop geparticipeerd in de ontwikkeling van deze IOATA-ADNEX methodologie en daarom is de interesse groot. Vanuit Biomedic kunnen wij diensten aanbieden als E-Learning en streaming video. Dit is goed voor de kwaliteit en samenwerking binnen de verschillende disciplines.”

De juiste diagnose

Crystal Clear, zoals de echotechnologie van Samsung genoemd wordt, biedt voor elke levensfase van de vrouw diagnose-instrumenten. Medici kunnen met dit ene echoapparaat de juiste diagnose stellen tijdens elke moment van de zwangerschap, interne onderzoeken en bij borstonderzoek.

Daarnaast heeft Samsung in samenwerking met de internationale groep voor analyse van eierstokkanker (IOTA) de ADNEX decision support tool (Assessment of Different NEoplasias in the adneXa) ontwikkeld. Deze tool onderscheidt goed- en kwaadaardige tumoren met behulp van echoscopie en verdeelt deze in subcategorieën voor een passende behandeling. Dit model, geïntegreerd in het echoapparaat, is gebaseerd op data van ruim 5.900 vrouwen verzameld in 24 medische centra in diverse landen.

Samsung introduceerde ook een nieuwe versie van Crystal Vue Flow™. Deze 3D-technologie geeft informatie over het hart en de bloedvaten om een beter beeld te krijgen van de foetus. Samsung verwacht dat de echoscoop WS80A met Elite waarin alle bovengenoemde diagnostische hulpmiddelen zijn ingebouwd, later dit jaar op de markt verschijnt.