Samsung gaat zich richten op producten en diensten voor de gezondheidszorg

13 oktober 2014
sam_0302-2
Innovatie
Nieuws

Patiëntgerichte oplossingen leiden tot betere en efficiëntere gezondheidszorg.

Met de nieuwe Health & Medical Equipment-divisie biedt Samsung medische oplossingen van de hoogste kwaliteit. Dit maakt de gezondheidszorg tegen lagere kosten mogelijk, die patiëntgericht, efficiënt, mobiel en veilig is. Alle Samsung oplossingen voor de gezondheidszorg zijn live te ervaren in de realistische ziekenhuisomgeving van het Executive Briefing Center in Delft.

"Samsung heeft als doel om de levenskwaliteit wereldwijd te verbeteren door innovatieve diagnostische oplossingen te bieden. Onze medische producten en diensten maken hoogwaardige en patiëntgerichte zorg mogelijk. Met kortere behandelperiodes, verminderde wachttijden en een nauwkeurigere diagnose", aldus Erik Swart, Director B2B van Samsung. "Dit leidt tot kwalitatief betere zorg en geldbesparing voor zorgaanbieders door eenvoudigere workflows."

Nauwkeurige diagnose
Samsungs ergonomische digitale röntgenapparaten bieden verhoogde betrouwbaarheid en nauwkeurigheid, met betere diagnoses tot gevolg. Dankzij geavanceerde beeldvormende technieken worden beelden van hoge kwaliteit vastgelegd, terwijl de hoeveelheid straling waaraan patiënten worden blootgesteld lager is. Verder toont Samsung een volledig portfolio aan geavanceerde echografie-apparatuur voor gebruik in radiologie, obstetrie en gynaecologie. Deze apparatuur is verkrijgbaar van een premium range tot aan draagbare systemen ter grootte van een tablet. Samsung maakt kleine mobiele in-vitrodiagnose-apparaten (IVD) waarmee binnen enkele minuten een bloedmonster kan worden geanalyseerd op verschillende parameters. Dit reduceert de wachttijd op uitslagen en zorgt voor een accurate en snelle diagnose die bijdraagt aan het herstelproces van de patiënt.

CT scan to go
Samsungs verrijdbare CT-scanner is ideaal voor snelle diagnoses en kleine neurochirurgische ingrepen. Dankzij zijn mobiliteit is deze CT-scanner in te zetten op plekken waar urgentie noodzakelijk is. Verder levert Samsung systemen om patiënten op afstand te monitoren, waarmee altijd snel en efficiënt hulp kan worden geboden. Via de CellTrust-infrastructuur kunnen medici via tablets, smartphones of smart pc's foto's - van bijvoorbeeld wonden - uitwisselen met collega's en in een veilige omgeving communiceren over de zorg die een patiënt nodig heeft.

Analyseren ter plaatse
Samsung heeft daarnaast een aantal applicaties ontwikkeld die de gezondheid van de gebruiker in real-time monitoren. De Motion Sensor, Heart Rate Sensor en Pedometer houden de dagelijkse activiteiten van de patiënt in de gaten. Ook wordt het delen van beelden van een echoscopie eenvoudiger met de Hello Mom App. Deze applicatie is ontwikkeld om zwangere vrouwen de mogelijkheid te bieden om beelden van de scan direct te delen met familie en vrienden, of om later terug te kijken op de Smart TV. Een ander voorbeeld waarbij de patiënt centraal staat, is LABGEO mobile. Hiermee biedt Samsung de unieke mogelijkheid om een analyse van het bloed te maken met behulp van de mobiele IVD-apparatuur waarbij direct de testresultaten naar de arts worden gestuurd voor diagnose. De applicatie werkt op smartphones en tablets.

Medisch partnership
Een belangrijke partner die sinds 1 augustus met Samsung samenwerkt, is PartMedical B.V. Dit bedrijf is verantwoordelijk voor de verkoop, distributie en service van Samsungs Ultrasound producten in de Nederlandse markt.