Sensor kijkt door lichamen en muren

6 maart 2016
X-ray
Apps
Nieuws

Altijd al X-ray ogen willen hebben? Binnen korte tijd kun je door muren kijken met Walabot, een technologie die Vayyar ontwikkelde. De technologie gebruikt Radio Frequenty Golven om verborgen objecten te ontdekken. Achter muren, in objecten of in je lichaam.

Vayyar uit Israël creëerde de nieuwe chip-technologie. Het bedrijf haalde inmiddels 34 miljoen aan investeringen binnen. De eerste applicatie die het bedrijf op de markt brengt is medisch: de chip gaat tumoren meten in borstweefsel. Doordat de technologie goedkoop is, kan de toepassing overal ter wereld worden gebruikt.

Radio Frequentie golven

De nieuwe microchip werd gebaseerd op radio fraction sensor technologie. Met de technologie is het maken van 3D-afbeeldingen maken mogelijk van vrijwel alles achter en binnenin objecten. Het enige waar het niet doorheen kan kijken is metaal. De technologie biedt oneindig veel mogelijkheden. Ook in de medische sector.

De chip transformeert RF golven in digitale output. Radiogolven die door de chip worden afgegeven, ‘zien’ hoeveel wordt geabsorbeerd door een object in zijn pad. Hierop worden vervolgens algoritmes losgelaten die determineren welke informatie die objecten afgeven: over bijvoorbeeld density en dimensies. Vervolgens berekent de software wat deze objecten nu werkelijk zijn.

In april lanceert Vayyar de app Walabot. Vanaf dan kunnen robot makers en hardware bouwers hun eigen apps ontwikkelen voor Android, Raspberry Pi, of welke computer dan ook met een USB connectie.

Walabot heeft volgens Vayyar eindeloze mogelijkheden. Van het analyseren van adem terwijl je slaapt tot het ontdekken van wortels in je tuin. Raak nooit meer een leiding als je een gat in de muur wilt boren, of track de snelheid van voertuigen.

Bekijk de video:

###X-rays###