Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Sensor kijkt door lichamen en muren

Altijd al X-ray ogen willen hebben? Binnen korte tijd kun je door muren kijken met Walabot, een technologie die Vayyar ontwikkelde. De technologie gebruikt Radio Frequenty Golven om verborgen objecten te ontdekken. Achter muren, in objecten of in je lichaam.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie
Vayyar uit Israël creëerde de nieuwe chip-technologie. Het bedrijf haalde inmiddels 34 miljoen aan investeringen binnen. De eerste applicatie die het bedrijf op de markt brengt is medisch: de chip gaat tumoren meten in borstweefsel. Doordat de technologie goedkoop is, kan de toepassing overal ter wereld worden gebruikt.

Radio Frequentie golven

De nieuwe microchip werd gebaseerd op radio fraction sensor technologie. Met de technologie is het maken van 3D-afbeeldingen maken mogelijk van vrijwel alles achter en binnenin objecten. Het enige waar het niet doorheen kan kijken is metaal. De technologie biedt oneindig veel mogelijkheden. Ook in de medische sector.

De chip transformeert RF golven in digitale output. Radiogolven die door de chip worden afgegeven, ‘zien’ hoeveel wordt geabsorbeerd door een object in zijn pad. Hierop worden vervolgens algoritmes losgelaten die determineren welke informatie die objecten afgeven: over bijvoorbeeld density en dimensies. Vervolgens berekent de software wat deze objecten nu werkelijk zijn.

In april lanceert Vayyar de app Walabot. Vanaf dan kunnen robot makers en hardware bouwers hun eigen apps ontwikkelen voor Android, Raspberry Pi, of welke computer dan ook met een USB connectie.

Walabot heeft volgens Vayyar eindeloze mogelijkheden. Van het analyseren van adem terwijl je slaapt tot het ontdekken van wortels in je tuin. Raak nooit meer een leiding als je een gat in de muur wilt boren, of track de snelheid van voertuigen.

Bekijk de video:

###X-rays###

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen