Sint Maartenskliniek stapt over op nieuw informatiesysteem

wo 12 juli 2017 - 15:25
Nieuws

De Sint Maartenskliniek voert per 14 juli een nieuw ziekenhuisinformatiesysteem in: HiX (Healthcare Information X-change). In dit systeem worden voortaan onder meer elektronisch patiëntendossiers opgeslagen. Bij elk bezoek aan de polikliniek of bij een opname worden de medische gegevens van patiënten bijgewerkt.

De Sint Maartenskliniek wil zo optimaal voorbereid zijn op de toekomst. Het nieuwe systeem moet er onder meer voor zorgen dat de kliniek beter voorbereid is op toekomstige ontwikkelingen en steeds strenger wordende eisen op het gebied van gegevensbeveiliging. De gegevens in het huidige systeem worden op vrijdag 14 juli overgezet.

Het invoeren van het nieuwe elektronische systeem heeft geen gevolgen voor de zorg aan de patiënten, benadrukt de medische instelling. Alle functies van het systeem blijven gelijk. Alle betrokken medewerkers van de Sint Maartenskliniek zijn de afgelopen maanden goed voorbereid en getraind in het gebruik van het nieuwe systeem, aldus een bericht op de website.

Het (HiX) informatiesysteem is geen landelijk systeem of een landelijk EPD. Het wordt alleen binnen de Sint Maartenskliniek gebruikt. Behandelaars kunnen dossiers van andere specialismen/disciplines inzien omdat dit belangrijk kan zijn voor een behandeling. Behandelaars kunnen alleen de informatie zien die ze nodig hebben voor de behandeling. Het digitale dossier dat in de Sint Maartenskliniek gebruikt wordt, heeft geen link met de digitale dossiers in andere ziekenhuizen.