Slim matras haalt zes miljoen dollar op

di 8 maart 2016 - 13:27
EightMatrass
Technologie
Nieuws

Eight, de start-up die voorheen bekend stond als Luna, heeft bij een recente financieringsronde zes miljoen dollar opgehaald. Eight maakt slimme matrashoezen die gebruikers helpen hun slaapervaring te optimaliseren.

Vorig jaar haalde het bedrijf al 1,2 miljoen dollar op. Het nieuwe kapitaal zal worden gebruikt om nieuw personeel aan te trekken. Dat geniet nu prioriteit aangezien de pre-orders van het slimme matras dit voorjaar moeten worden afgehandeld. Eight zoekt vooral mobile developers, backend engineers en software engineers terwijl uiteindelijk ook het marketingteam zal worden versterkt. Tot dusver werden er zesduizend voorbestellingen geplaatst.

Nieuwe diensten

De slimme matrashoes van Eight is erop gericht op slaappatronen van gebruikers te herkennen op basis van sensoren. Zo worden beweging, hartslag en ademhaling bijgehouden terwijl ook de slaapomgeving wordt geanalyseerd waarbij zaken als kamertemperatuur en luchtvochtigheid worden geregeld. Een oplossing dat ook in de zorgsector van toegevoegdewaarde kan zijn. Het nieuw verworven kapitaal zal ook worden aangewend om nieuwe functies te ontwikkelen en de gebruikerservaring te verbeteren.

Eight werkt bijvoorbeeld aan coaching sessies en assistentie die moet helpen gebruikers via ontspanningstechnieken beter in slaap te laten vallen. Het slimme matras werkt overigens ook samen met andere apparaten in het huis waaronder de slimme thermostaat van Nest. Afhankelijk van de gekozen versie, liggen de prijzen van de matrassen tussen de 249 en 289 dollar.