Slimme handschoen biedt visueel beperkten sociale vrijheid

ma 29 oktober 2018 - 08:56
Roopam-Sharma-Eyeluminati-570x360
Technologie
Nieuws

Het bedrijf Eyeluminati uit India heeft de World Health Summit Startup Award 2018. Eyeluminati werd uitverkozen uit 60 deelnemers uit 19 landen. De startuptrack World Health Summit is er op gericht om uitmuntende ideeën en innovatieve bedrijfsconcepten voor het voetlicht te brengen die het potentieel hebben om de gezondheidszorg te revolutioneren en de wereldwijde gezondheid te verbeteren.

De slimme handschoen Manovue, ontwikkeld door Eyeluminati, is 's werelds eerste intelligente persoonlijke assistent voor blinden en slechtzienden. Het combineert wat de startup omschrijft als ‘vision intelligence’ en IoT (Internet of Things). De handschoen helpt gebruikers om geprinte tekst te lezen zonder de braille-taal te kennen. Door haptische feedback te bieden, helpt de handschoen mensen met een visuele beperking ook om vrij te bewegen buiten bekende omgevingen.

Slimme handschoen helpt bij sociale interactie

Volgens de jury maakt de Manovue-oplossing het mogelijk voor mensen met een visuele beperking om zonder drempels mee te doen aan sociale interactie. Het stelt hen in staat om een onafhankelijk leven te leiden. Het komende jaar kan de winnaar rekenen ondersteuning van startup-begeleider Flying Health en toegang tot het netwerk van de M8 Alliantie, waartoe 25 gerenommeerde academische gezondheidscentra wereldwijd behoren. Uit 60 inzendingen uit 19 landen had de jury 25 startups uitgenodigd om de World Health Summit 2018 te bezoeken. De tien finalisten, waaronder vier uit Duitsland, kregen de kans om hun ideeën te presenteren aan de jury en het publiek van de World Health Summit. Het bijwonen van de World Health Summit biedt jonge ondernemers drie dagen toegang tot wereldleiders uit de wetenschap, de industrie, de politiek en het maatschappelijk middenveld om toekomstige samenwerkingen op te zetten en potentiële mentoren, investeerders en bestuursleden te leren kennen.

Oplossingen mondiale gezondheidsuitdagingen

Tijdens de World Health Summit (Berlijn, 14-16 oktober) werkten ongeveer 2.000 belanghebbenden en beleidsmakers uit 100 landen op elk gebied in het gezondheidszorgspectrum samen om oplossingen te vinden voor mondiale gezondheidsuitdagingen. Als 's werelds meest vooraanstaande strategische forum voor Global Health, promoot het thought leadership in de wetenschap en bevordert het de agenda’s op het gebied van mondiale gezondheidszorg. Alle finalisten van The World Health Summit Startup Track:
  • Caspar Health (Duitsland)
  • DX-Labtrack (Duitsland)
  • Eyeluminati (India)
  • ImmunifyMe (Sri Lanka)
  • inveox GmbH (Duitsland)
  • Magnosco GmbH (Duitsland)
  • Pay It Forward (VS)
  • SpotSense (India)
  • Strand Therapeutics Inc. (VS)
  • Wulira-app (Oeganda)
  Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019 Meer weten over hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, dus wacht niet en meld u snel aan want op is op!