Slimme vloeren maken zorginstellingen veiliger

27 februari 2017
Nieuws

De intelligente vloer FloorInMotion van Tarkett gaat onderdeel uitmaken van beheerplatform CareConnect van Croonwolter&dros. FloorInMotion vormt hiermee de nieuwste toevoeging aan het beheerplatform voor zorgdomotica systemen. De samenwerking moet ervoor zorgen dat zorginstellingen veiliger worden.

Met CareConnect biedt Croonwolter&dros een beheerplatform dat zorgdomotica systemen verbindt aan één centraal dashboard. CareConnect zorgt dat alle slimme zorgsystemen in een verzorgingstehuis verbonden zijn. Daarnaast biedt het systeem de mogelijkheid om online inzicht te krijgen in de zorgverlening en het functioneren van het systeem. CareConnect werkt samen met verschillende partners, waaraan FloorInMotion van Tarkett de nieuwste toevoeging is.

Beter verbonden, meer privacy

FloorInMotion is een intelligente vloer. In zorginstellingen meet de vloer met sensoren of een bewoner uit bed stapt, valt of een stukje loopt. De koppeling met CareConnect zorgt ervoor dat er bij beweging een alarm afgaat op de smartphone van een zorgmedewerker. De medewerker kan vervolgens een spreek-luisterverbinding met de kamer maken, om te achterhalen wat er aan de hand is. Het gebrek aan camera’s betekent dat de bewoner een grotere privacy ervaart.

Ook wanneer een bewoner ongewenst de kamer verlaat, krijgt de zorgmedewerker een seintje. Een CareConnect halszender bepaalt met behulp van Bluetooth Low Energy (BLE) waar de bewoner zich bevindt. De zorgmedewerker kan vervolgens, mocht het nodig zijn, een buitendeur sluiten.

Instellingen per patiënt

De samenwerking moet het aantal valse meldingen in zorginstellingen verminderen. Een mogelijkheid tot personalisatie maakt dat zorgmedewerkers per bewoner kunnen instellen wie wel of niet ’s nachts uit bed hoort te komen. Het systeem meet daarnaast constant de activiteit van een bewoner of patiënt. Het helpt zo veranderingen in het gedrag van bewoners waar te nemen. Een dashboard biedt dit overzicht. In het dashboard zijn ook de reactiesnelheid, afhandeltijd en betrouwbaarheid terug te vinden.

Croonwolter&dros ontwikkelt intelligente technologische elektrotechnische-, werktuigbouwkundige- en automatisering en informatiseringsoplossingen.  Tarkett biedt vernieuwende oplossingen voor vloerbedekking en sportzalen. Technische ontwikkelingen en milieubewuste creatie staan bij hen centraal.