Search
Close this search box.
Search

St. Anna Zorggroep, Philips gaan samenwerken voor zorg-op-afstand

St. Anna Zorggroep en Philips hebben een strategisch partnerschap van tenminste vijf jaar aangekondigd. De samenwerking is gericht op e-health toepassingen om patiënten beter op afstand te kunnen behandelen en daarmee vermijdbare ziekenhuisopnames te voorkomen en poliklinische herhaalbezoeken te verminderen. Een ander aspect van de samenwerking richt zich op het ontwikkelen, testen en delen van kennis rond (top)sportgezondheidszorg.

Het doel van de samenwerking bij zorg-op-afstand is het verbeteren van de kwaliteit en efficiëntie van de zorg. Het aantal ouderen in de regio Eindhoven/Geldrop neemt toe. Daarmee stijgt ook het aantal mensen met een chronische aandoening en een innovatieve manier van zorg verlenen is daarom noodzakelijk, stellen de partijen.

E-health voor zorg-op-afstand

Diverse e-health-oplossingen op het gebied van zorg op afstand zullen worden ingezet om met behulp van data inzicht te krijgen in het ziekteverloop van ouderen, om de samenwerking in de zorgketen te vergroten en om patiënten, ongeacht hun locatie, te begeleiden en ondersteunen met technologie, zo stellen beide organisaties.

St. Anna Zorggroep zal samen met Philips VitalHealth werken aan een ontwerp voor ‘innovatieve ouderenzorg’, onder andere door middel van een digitaal zorgplatform voor patiënten, bewoners en zorgverleners. Dit helpt ouderen langer in hun vertrouwde omgeving te blijven, ondanks de eventuele (chronische) zorg die zij nodig hebben.

Philips breidde eind vorig jaar zijn e-health aanbod voor mensen met chronische aandoeningen uit met de overname van VitalHealth. Philips breidt via VitalHealth zijn aanbod uit van applicaties die dienen ter verbetering van zorg rondom chronische aandoeningen zoals COPD, hartfalen, diabetes, depressie, en kwetsbare ouderen.

 ‘IT verbinden met patiënt, professional’

Victor Groothengel, General Manager Health Systems bij Philips Benelux: “De unieke positie van de St. Anna Zorggroep, met haar grote variëteit in een geïntegreerd zorgaanbod, geeft ons een goede mogelijkheid om medische technologie, data en IT-oplossingen te verbinden met zorgprofessionals én patiënten. Zo kunnen we gezamenlijk de medische zorg naar een hoger plan tillen.”

Ingrid Wolf, voorzitter raad van bestuur St. Anna Zorggroep: “Onze betrokkenheid en de persoonlijke benadering zit in ons beider karakter. Wij bieden verschillende soorten zorg aan die elkaar versterken, met ouderenzorg in het bijzonder. De vergrijzing is in deze regio hoger dan in andere delen van Nederland. Wij kijken dan ook breed; gezondheid staat bij ons centraal, niet ziekte. De samenwerking met Philips gaat ons helpen bij het leveren van de juiste zorg op de juiste plek.”

 

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019
Wilt u ook weten hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst nu al implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, maar het aantal nog beschikbare plaatsen zijn beperkt. Dus wacht niet en meld u snel aan want op is op!

Tom Xhofleer

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
GIDH
Global Initiative on Digital Health (GIDH) officieel van start
Oncologienetwerk
Nieuw oncologienetwerk Noord- en Oost-Nederland
Verbeterprogramma ouderenzorg
Samenwerking centraal in verbeterprogramma Samen Beter
eiwitten
Menselijke eiwitten herkennen met nieuwe techniek
Digitale proeftuin
Digitale proeftuin maakt wegwijs in nieuw UZI-stelsel
challenge
Digivaardig in de zorg komt weer met Digifit challenge
Veertien IZA-partners hebben Digizo.nu opgericht om te helpen bij het opschalen van bewezen zorginnovaties.
Digizo.nu helpt bewezen innovaties opschalen
Robotchirurgie
Robotchirurgie in de ruimte
authenticatie
Stapsgewijs leren in pilot ZORG-ID Smart
revalidatiezorg epd
Nieuw EPD voor de revalidatiezorg
Volg jij ons al?