St Jansdal: meer eenvoud, minder kosten na overstap op ERP-systeem

1 augustus 2019
St-Jansdal-Afas
Administratie
Nieuws

Ziekenhuis St Jansdal kiest voor één softwaresysteem ter ondersteuning van alle back-office activiteiten. Het ziekenhuis, met vestigingen in Harderwijk, Lelystad en Dronten, heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met AFAS. Men streeft naar ingebruikname van het nieuwe systeem per 1 januari 2020. Er moet ook een koppeling met het EPD komen.

Het ERP-platform AFAS moet onder meer de personele, financiële, logistieke en inkoopprocessen gaan bundelen. Dit betekent voor medewerkers en leidinggevenden dat zij één ingang krijgen voor de ondersteunende processen, eenduidige informatie door het hele proces en geïntegreerde stuurinformatie, aldus een persbericht van beide partijen. Er is ook een Pocket-app om mobiel informatie uit het systeem te halen of in te voeren.

Minder werk en kosten

Op dit moment maakt het St Jansdal gebruik van in totaal zeven systemen ter ondersteuning van de bedrijfsvoeringprocessen. AFAS combineert alles één systeem waarin alle processen plaatsvinden en samenkomen. Dit moet leiden tot vermindering van handmatige werkzaamheden, kostenbesparing en verbetering van de integratie tussen systemen en processen.

Robbert Dijkhuizen, manager IAMT St Jansdal, stelt dat het besluit om voor AFAS te kiezen mede voortkomt uit de wens tot meer eenheid in de systemen en eenvoud voor de medewerkers. “Het invoeren van personele gegevens, uitwisselen van documenten (zoals arbeidscontracten, loonstroken en facturen), maar ook het inkopen van goederen gaat allemaal via hetzelfde systeem. De software van AFAS stelt ons ook in staat om de domeinen van ERP en EPD met elkaar te verbinden en eenvoudig relevante stuurinformatie te ontvangen.”

Een projectteam met daarin medewerkers van de afdelingen HRM, Financiën & Control en Inkoop en Logistiek gaat de bestaande zeven systemen omzetten naar één systeem. Alle functionaliteiten worden op hetzelfde moment in gebruik genomen vanwege de samenhang van de koppelingen van modules. Het streven is dat per 1 januari 2020 AFAS in gebruik wordt genomen.