St. Maartenskliniek komt met online voorlichting knieprothese

17 mei 2017
Nieuws

Wanneer een knieprothese niet goed functioneert is het soms nodig om opnieuw te opereren en desnoods te vervangen. Deze behandelingen zijn een van de erkende specialismen van de Sint Maartenskliniek, waar zowel patiënten als andere zorgverleners uit binnen- en buitenland regelmatig een beroep op doen. Om patiënten nog beter voor te bereiden op deze behandeling, heeft de Sint Maartenskliniek een online portal gebouwd.

In overleg met de orthopeed wordt besloten of het nodig is om de knieprothese geheel of gedeeltelijk te vervangen, dit noemen we ook wel een revisie van de knieprothese of kortweg knierevisie. Dit is een intensief traject waarbij er veel informatie op de patiënt af komt. 23 revisie TKP_na_HR

De Sint Maartenskliniek heeft onlangs een portal knierevisie ter beschikking gesteld voor deze patiënten. Deze portal is een website met alle informatie over het traject dat de patiënt doorloopt naar een knierevisie. Per behandelfase staan de zaken die een patiënt moet weten of moet regelen overzichtelijk op een rij. Zo kunnen patiënten zich gemakkelijk voorbereiden op de knierevisie-operatie. Op de portal zijn filmpjes te bekijken van behandelaars die onder meer vertellen over de anesthesie, het verloop van de operatie en de revalidatie. De St. Maartenskliniek gebruikt vaker al dan niet mobiele online tools om patiënten in te lichten over of beter voor te bereiden op behandelingen. Zo kwam de kliniek in januari 2017 met een uitbreiding van zijn orthopedie-app voor jongeren met scoliose (vergroeiing van de rug).

De nieuwe toepassing stelt de gebruikers beter in staat om zich voor te bereiden/informeren over hun behandeling, aldus de instelling. De app dient als een aanvulling op de mondelinge en schriftelijke informatie die de behandelaars geven gedurende het traject, alsmede de speciale scoliosewebsite van de kliniek.

Het grote voordeel van de Orthopedie App is volgens de St. Maartenskliniek dat de voorlichting gedoseerd kan worden aangeboden op het moment dat het voor de patiënt echt relevant is en op een apparaat dat men letterlijk binnen handbereik heeft. Door het invoeren van de eigen behandeldatum krijgt de jongere dus de informatie passend bij de tijdslijn van zijn behandeling.